Neymar: Želim u Evropu, ali sad mi je lijepo u Santosu

Autor/ica 4.12.2012. u 15:37

Neymar: Želim u Evropu, ali sad mi je lijepo u Santosu

Tokom prošlog vikenda je okončana brazilska Serija A gdje je Santos na kraju zauzeo osmo mjesto. Njegov najbolji igrač Neymar je, pak, sezonu zaokružio sa 14 pogodaka.

To ga je smjestilo na treće mjesto liste strijelaca, a na pravi način je 20-godišnjak odigrao posljednju utakmicu u kojoj je Santos s 3-1 pobijedio Palmeiras. Neymar je odigrao pravu simultanku protiv Palmeirasa – postigao je dva pogotka, jednom asistirao, iznudio jedanaesterac, pogodio prečku…

“Sanjam o odlasku u Evropu. Ne bježim uopće od tog izazova, ali još uvijek nije pravo vrijeme za to”, rekao je Neymar za Globoesporte i nastavio:

“Fenomenalno se osjećam u Santosu. Ovdje je cijela moja porodica, moji prijatelji, sve moje. Osjećam se neizmjerno ugodno i uvijek ću pokušati igrati u karijeri tamo gdje mi je lijepo i gdje se dobro osjećam. Sada se tako osjećam u Santosu i nemam nikakav razlog za odlazak.”

Mediji konstantno pišu o Neymarovom odlasku u Real ili Barcelonu, u posljednje vrijeme pogotovo u katalonsku ekipu, no Neymar ne požuruje svoj odlazak prema Evropi. O skorašnjoj dodjeli Zlatne lopte je rekao:

“Messi je genijalan nogometaš, Cristiano Ronaldo također. No, mislim da prave dvojbe ipak nema. Pobijedit će Messi.”

klix.ba

Autor/ica 4.12.2012. u 15:37