N/FSBiH dao odobrenje da reprezentacija Republike Srpske odigra prijateljsku utakmicu

tačno.net
Autor 27.9.2014. u 10:14

N/FSBiH dao odobrenje da reprezentacija Republike Srpske odigra prijateljsku utakmicu

Jučer je u Sarajevu, pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, održana redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojoj su, pored članova izvršnog organa i ostalih učesnika, prisustvovali članovi Odbora za posredovanje Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz, te selektor Safet Sušić.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno slijedeće:

Zapisnici i informacije o realizaciji zaključaka sa 22. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 02. 09. 2014. godine i vanredne sjednice održane 19. 09. 2014. godine.
Zaključci u vezi sa „A“ reprezentacijom:
Tehnički direktor,Tehnički komitet i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje pripremili su operativni plan koji predviđa određeni vid saradnje sa selektorom Safetom Sušićem, te na taj način realizovali odluku Izvršnog odbora,
Selektor Sušić ima podršku i samostalnost u izvršavanju planiranih aktivnosti, kao i potpunu odgovornost za rad i rezultate „A“ selekcije, Izvršni odbor i administracija će, kao i do sada, osigurati optimalne uslove za pripreme i odigravanje utakmica „A“ reprezentacije.
Prihvata se prijedlog akcionog plana komunikacije sa jasno definisanim principima i obavezama članova struktura NS/FS BiH.
Informacija o pripremnim organizacionim aktivnostima za utakmice „A“ selekcije: Vels – BiH i BiH – Belgija;
Informacija o finansijskoj situaciji NS/FS BiH;
Informacija o dosadašnjem toku u domaćim takmičenjimaa, sa fokusom na BH Telecom Premijer ligu BiH i Kup BiH, uz slijedeće zaključke:
Dosadašnji dio takmičenja protekao je bez većih problema, izuzev bezbjedonosnog aspekta na pojedinim utakmicama, Disciplinska komisija treba dosljedno primjenjivati Disciplinski pravilnik uz rigorozno sankcionisanje svih oblika neprimjerenog ponašanja.
Oficiri i koordinatori bezbjednosti NS/FS BiH trebaju biti aktivnije uključeni u bezbjedonosni aspekat organizacije utakmica visokog rizika;
Pravilnik o ocjenjivanju uspješnosti rada delegata na svim takmičenjima u organizaciji NS/FS BiH;
Prijedlog da se svi članovi Izvršnog odbora i Odbora za posredovanje odreknu po jedne mjesečne naknade u korist fonda za pomoć klubovima iz područja pogođenog poplavama. Takođe, članovi administracije NS/FS BiH će se odreći dijela ličnih primanja u istu svrhu;
Prijedlog da se porodicama pogunulih rudara u nedavnoj rudarskoj nesreći u Zenici, iz budžetske rezerve, dodijeli po 2.000 KM, odnosno ukupno 10.000 KM;
Zahtjev Fudbalskog saveza Republike Srpske za odobrenje prijateljske utakmice „A“ selekcije FS RS protiv „U21“ selekcije Crne Gore, koja treba biti odigrana u Beogradu, narednog mjeseca, u UEFA slobodnom terminu.

sport.ba

tačno.net
Autor 27.9.2014. u 10:14