Nigerija želi da joj Hrvatska glumi BiH!

tačno.net
Autor/ica 28.1.2014. u 09:43

Nigerija želi da joj Hrvatska glumi BiH!

Predsjednik nogometnog saveza Nigerije Aminu Maigari objavio je danas da želi organizirati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Hrvatske.

Nigerijci, štoviše, čekaju još samo zeleno svjetlo HNS-a kako bi usuglasili termin odigravanja pripremne utakmice za SP. Hrvatski savez dogovorio je utakmice sa Švicarskom 5. ožujka u St. Gallenu te 6. lipnja u Brazilu protiv Australije.

U planu je još jedna priprema utakmica uoči početka SP-a, a nakon što je propao dogovor s Čileom, Nigerija je čvrsta opcija.

“Čekamo HNS da potvrdi datum, a to će sigurno biti nakon naše utakmice s Meksikom u ožujku”, rekao je Maigari za Vanguard Sports.

Nigerija želi ogled s Hrvatskom kako bi se pripremila za susret s debitantom svjetskog nogometa, reprezentacijom BiH. Ždrijeb ih je uvrstio zajedno u skupinu F, uz Argentinu i Iran.

“Znamo da su BiH i Hrvatska granične zemlje i da igraju vrlo sličan nogomet. Hrvatska bi nam dala pregled igre koju možemo očekivati od BiH”, dodao je predsjednik nigerijskog saveza.

Za Hrvatsku bi ova utakmica bila priprema za Kamerun i tek treći službeni ogled s afričkim reprezentacijama, nakon prijateljskih utakmica s Marokom i Egiptom. Stephen Okechukwu Keshi izbornik je Nigerije, jedini uz Egipćanina Mahmouda El-Goharyja osvojio Afrički Kup nacija kao igrač i trener. Nigerija je trenutno 33. ekipa svijeta, a 1994. godine bili su na petom mjestu, što je najviši plasman neke afričke ekipe.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 28.1.2014. u 09:43