Nigerijci oduševljeni igrama Edina Džeke

tačno.net
Autor/ica 12.4.2014. u 13:08

Nigerijci oduševljeni igrama Edina Džeke

Iz Fudbalskog saveza Nigerije (NFF) stigla je informacija kako njihovi skauti prate utakmice klubova u kojima igraju reprezentativci selekcija koji su u grupi s njima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Generalni sekretar NSN-a Musa Amadu rekao je da ova zemlja već uveliko sprema strategiju za nastup na SP u Brazilu, prenosi novinska agencija Patria.

I reprezentacija Bosne i Hercegovine u grupi je sa Nigerijom, a Amadu je istakao da je Edin Džeko, napadač BiH i Mancehester Cityja, tako moćan igrač da su ga prozvali „hot“ (vrući).

– Imamo pune ruke posla. Trenutno bukvalno špijuniramo nogometaše BiH, Irana i Argentine. Sve smo učinili kako bismo pomno pratili svaki korak i njihove igre. I ne samo da pratimo zvijezde poput Edina Džeke, čak smo na izvoru informacija o onima koji su povrijeđeni ili trenutno nisu u formi – kazao je Amadu za nigerijske medije.

Interesantno je da u ovom medijskom izvještaju npr. Lionel Messi, zvijezda Argentine, nije ni spomenuta, a da se Amadu nekoliko puta osvrnuo na igre Edina Džeke.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 12.4.2014. u 13:08