“Nisam zvao Halilovića, Begović je najbolji golman u Evropi”

tačno.net
Autor/ica 16.1.2013. u 15:12

“Nisam zvao Halilovića, Begović je najbolji golman u Evropi”

Sušića smo kontaktirali nakon izjave Zdravka Mamića, izvršnog predsjednika Dinama, koji tvrdi kako je na adresu ovog zagrebačkog kluba stigao zvaničan poziv za Halilovića iz Nogometnog saveza BiH.

“Ja o tome ne znam ništa. On ne može dobiti poziv jer nema pravo nastupa za našu reprezentaciju dok ne promijeni nogometno državljanstvo, za šta treba nekoliko mjeseci. Ja pozivam one igrače koji su u tom trenutku meni potrebni, a ne da bih nekog eventualno spriječio da igra za drugu reprezentaciju. Kad mi bude potreban i kad bude imao uredne dokumente, ja ga mogu pozvati. U ovom trenutku ne razmišljam o njemu, niti o bilo kome drugom”, kaže Sušić za portal Klix.ba.

Popularni Pape dodaje kako ne zna da li je neko iz NS BiH poslao poziv na adresu Dinama.

“Malo bi me iznenadilo to da selektor nije upoznat s tim. Mislim da to ne bi bilo uredu”, pojašnjava Sušić.
Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije BiH kazao je za portal Klix.ba kako nije zvao nogometaša Dinama Alena Halilovića da se priključi Zmajevima.

U razgovoru koji je prethodio današnjem, Sušić je za naš portal izjavio kako prije vremena ne želi govoriti o Zvjezdanu Misimoviću i njegovoj eventualnoj budućnosti u reprezentaciji BiH.

“O njemu ću razmišljati nakon utakmice protiv Slovenije. Vidjet ću, ukoliko mi bude potreban, zvat ću ga. Ukoliko vidim da ima neko drugo rješenje, možda ga neću zvati. On je godinama naš najbolji igrač i odreći ga se preko noći je vrlo teško. Ali, ja sam rekao, svi igrači koji odu u Japan, Kinu ili Koreju mogu zaboraviti na reprezentaciju”, kazao je Sušić.

Sportski direktor Maribora i nekadašnji reprezentativac Slovenije Zlatko Zahovič nedavno je izjavio kako je Samir Handanovič, reprezentativni golman Slovenije, bolji od bh. golmana Asmira Begovića.

“Čovjek ima pravo da iznese svoje mišljenje. Za mene je Begović među pet najboljih golmana. Da mi neko ponudi Gianluigija Buffona, Ikera Casillasa, Joea Harta ili Manuela Neuera, ja bih izabrao Begovića. Za mene, on je možda i najbolji golman u Evropi. Ako Zahovič misli da je to Handanovič, to je njegova stvar”, rekao je selektor bh. reprezentacije.

Sušić će naredne sedmice objaviti spisak reprezentativaca za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Slovenije koja se igra 6. februara u Ljubljani.

tačno.net
Autor/ica 16.1.2013. u 15:12