Nogometaši FK Sarajevo u Poljsku otputovali po čudo

tačno.net
Autor/ica 20.7.2015. u 08:44

Nogometaši FK Sarajevo u Poljsku otputovali po čudo

Delegacija FK Sarajevo koju čine nogometaši, stručni štab, medicinski tim i rukovodstvo kluba, otputovala je jutros u Poljsku, gdje Bordo ekipu u srijedu očekuje druga utakmica 2. pretkola Lige prvaka protiv Lecha iz Poznana.

Ekipa je jutros krenula sa stadiona Asim Ferhatović Hase prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo, odakle je čarter letom otputovala u Poljsku. Revanš utakmicu protiv Lecha će odigrati u srijedu na Gradskom stadionu u Poznanu (Miejski) od 20:45 sati.

Izabranike trenera Dženana Uščuplića očekuje izuzetno težak zadatak s obzirom na činjenicu da je Lech u prvom susretu odigranom u Sarajevu ostvario pobjedu rezultatom 2:0. Iako se radi o gotovo nemogućoj misiji, Bordo ekipa definitivno ne odlazi u Poznan s bijelom zastavicom. Popularni Divovi namjeravaju pružiti svoj maksimum na gostujućem terenu na kojem će ih dočekati fantastična atmosfera, te borbeno odigrati za čast, ime kluba i navijače.

Nadu navijačima ulijevaju prošlogodišnji nastupi u Evropi u kojima su nogometaši Sarajeva nakon loših rezultata protiv Haugesunda i Atromitosa na domaćem terenu otišli na gostovanja i izborili prolazak dalje. Navijači FK Sarajevo će u večernjim satima krenuti prema Pragu, a na dan utakmice će stići u Poznan, gdje će bodriti svoju ekipu.

Novinarima su se prije odlaska u Poljsku obratili trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić i prvotimac Miloš Stojčev.

“Atmosfera je dobra iako imamo negativan rezultat, ali se ne predajemo. U Poljsku idemo da odigramo kvalitetno protiv snažnog protivnika te da probamo napraviti iznenađenje. Svih 23 igrača su zdravi i spremni za utakmicu”, izjavio je Uščuplić.

On se nada da Sarajevo može napraviti preokret.

“To je prošla godina i Evropska liga, ali se nadamo da možemo napraviti pozitivan rezultat. Tokom utakmice na Koševu smo vidjeli da možemo igrati protiv Lecha, koji je izuzetno kvalitetan. Na Koševu su imali malo šansi, a mi smo primili dva naivna gola. U Poljsku idemo da iskoristimo njihove mane. Igrat ćemo strpljivo”, rekao je trener FK Sarajevo.

“Imamo negativan rezultat, ali ne idemo u Poljsku da se predamo. Cilj nam je da odigramo što bolje i probamo anulirati prednost protivnika. Već smo igrali velike utakmice, tako da nam atmosfera neće smetati. Pokušat ćemo igrati svoju igru, kojom nismo nezadovoljni. Moramo svesti greške na minimum, jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata. Lech nas više ne može iznenaditi”, kazao je Stojčev.

Utakmica Lech – Sarajevo se igra u srijedu od 20:45 sati.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 20.7.2015. u 08:44