Nogometna mafija zarađuje stotine milijardi eura!

tačno.net
Autor/ica 17.1.2013. u 19:02

Nogometna mafija zarađuje stotine milijardi eura!

Pošast namještanja sportskih događaja poprimila je ogromne razmjere, a oni koji dogovaraju ishode susreta zarađuju velik novac, poručuju iz Interpola.

Glavni tajnik Interpola Ronald K. Noble izjavio je u četvrtak da nogometna mafija koja namješta rezultate utakmica godišnje zaradi nekoliko stotina milijardi eura.

‘Kriminalne skupine namještanjem rezultata zarađuju ogroman novac, radi se o nekoliko stotina milijardi eura godišnje’, rekao je Noble na dvodnevnoj konferenciji o korupciji u nogometu u Rimu.

Na konferenciji gostuje i glavni tajnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke koji smatra kako je jedini uspješni način protiv namještanja utakmica obrazovanje mladih generacija.

Podsjetimo, najzvučnija afera namještanja utakmica prošle godine bila je ona rukometaša francuskog Montpelliera, koji su izgubili od Cessona u svibnju, a njihove djevojke su se kladile na autsajdera, zbog čega se i dalje vodi sudski proces. U posljednje vrijeme govori se i o namještanju utakmica u španjolskoj nogometnoj ligi, Njemačka je imala svoj skandal sa Šapinom u glavnoj ulozi, a akcija Ofsajd potresla je i hrvatski nogomet, pa je jasno da je namještanje ishoda sportskih susreta pošast koju će biti vrlo teško iskorijeniti.

Preuzeto s Tportal.hr

tačno.net
Autor/ica 17.1.2013. u 19:02