Novak Đoković i Marin Čilić igrat će u Mostaru, samo kada?

tačno.net
Autor/ica 1.3.2013. u 08:35

Novak Đoković i Marin Čilić igrat će u Mostaru, samo kada?

Prije nešto malo manje od dvije godine pompozno je najavljen revijalni susret trenutno najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića i najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Večernji list tada je pisao kako će tenisači iz Beograda i Međugorja u Mostaru odigrati humanitarni susret za namjenu koja se tek treba odrediti, no da se još traži termin tog revijalnog meča.

Skoro dvije godine kasnije termin nije pronađen, a teško je očekivati da će biti nađen, barem u dogledno vrijeme.

Taj meč načelno je dogovoren i oba tenisača su pristala odigrati u Mostaru takav susret. Međutim, još uvijek se traži termin koji bi odgovarao obojici tenisača, a uz to bio pogodan za odigravanje tog susreta. To je najveći problem”, kazao je za Bljesak.info Ranko Primorac, direktor Teniskog kluba Mostar na čijem terenu bi se trebao odigrati taj meč.

Termin koji bi odgovarao i Đokoviću i Čiliću mora zadovoljavati više uvjeta. Đoković je samo u prošloj godini odigrao 17 turnira, odnosno 97 natjecateljskih mečeva, ne brojeći tu Davis Cup i slične revijalne mečeve. Čilić je odigrao čak i više – 22 turnira.

Stoga je teško naći jedan vikend kada bi obojica bili slobodni. Najidealnija bi solucija kada bi se obojica oprostili u ranoj fazi jednog turnira, pa bi do sljedećeg turnira imali vremena odigrati meč u Mostaru.

No, s obzirom da je Đoković lani na svim turnirima, osim jednog, dolazio do polufinala, ta opcija teško može proći.

Bilo kako bilo, Đoković i Čilić relativno su mladi, daleko su od zenita karijere i ako želja postoji vjerojatno će se uspjeti naći zadovoljavajući termin. Ljubitelji vrhunskog tenisa u Mostaru s nestrpljenjem ih čekaju.

 

bljesak.info

tačno.net
Autor/ica 1.3.2013. u 08:35