Novak Đoković u novom polufinalu Miamija

tačno.net
Autor 31.3.2016. u 09:32

Novak Đoković u novom polufinalu Miamija

Novak sada vodi rezultatom 23-2 u pobjedama, ovo mu je bio 20. trijumf na tvrdim podlogama i ukupno 10. uzastopni protiv Berdycha.

U borbi za finale Novak će ukrstiti rekete sa Belgijancem Davidom Goffinom koji je bio bolji od Francuza Gillesa Simona.

Prvi reket svijeta potpuno je kontrolisao dešavanja na terenu, nije previše forsirao i na kraju je završio sa 10 vinera i 9 neiznuđenih grešaka. Dozvoljavao je Tomasu da napada, ali ga je sjajnom odbranom tjerao na greške kojih je bilo čak 45, uz 15 direktnih poena.

Jedini problem mogla bi da bude povreda leđa na koju se Đoković požalio sredinom drugog seta – zatražio je medicinski time out i poslije masaže se vratio na teren, ali težina povrede još nije poznata.

Nije ga služio servis, u nekoliko navrata morao je da igra maratonske gemove i imao je malo sreće da pretrpi samo jedan break. Četiri puta je oduzeo servis rivalu i nastavio ka odbrani titule na Floridi.

U borbi za finale čeka ga Belgijanac koji igra tenis karijere – na drugom uzastopnom Mastersu stigao je do polufinala i sigurno je da će biti motivisan da ostvari prvi trijumf u četvrtom susretu sa Novakom.

tačno.net
Autor 31.3.2016. u 09:32