Novi plejmejker Srbije je Adem Ljajić

Sveža krv i mladost, oličeni pre svih u Ademu Ljajiću, doneli su neophodnu dozu samopouzdanja uoči najvažnijih mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012.

Fudbalski savez Srbije i najbolji tim u finansijskom smislu nisu profitirali od prijateljskog meča sa Izraelom, ali zato selektor Vladimir Petrović trlja ruke posle pobede nad neugodnim rivalom.

Sveža krv i mladost, oličeni pre svih u Ademu Ljajiću, doneli su neophodnu dozu samopouzdanja uoči najvažnijih mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012. Martovski dueli sa Severnom Irskom i Estonijom daće odgovor na pitanje može li Srbija bar do baraža.

 

 

– Meč protiv Izraela dao nam je lepu sliku i šansu da se okrenemo budućnosti – sa zadovoljstvom konstatuje Ivan Golac. – Očekuju nas veoma značajne utakmice, sa osveženjima koja su se nametnula u prethodna dva prijateljska duela možemo se nadati kvalitetnim igrama i rezultatima u budućnosti.

 

Koga od novajlija možemo očekivati na spisku za duele sa Severnom Irskom i Estonijom?

– Ne može se u takmičenje sa jednim golmanom, a golman Genta Jorgačević je pokazao da na njega najozbiljnije može da se računa. Ljajića znamo i odranije, njegov talenat, smisao za igru, završni pas nikada nije bio sporan. Ono što mu je nedostajalo jeste kvalitetan pristup, jer nije isto kada je u Partizanu igrao sa sedam ili osam dodira, i kada u ozbiljnoj ligi, Fjorentini, mora da se oslobađa lopte iz prvog ili drugog. Njegov napredak je očigledan, što je dobro za reprezentaciju.

 

Kako vidite ulogu Trivunovića, koji sa 31 godinom svaku šansu koristi na najbolji mogući način?

– Uvek je toga bilo. Mnogi dobri igrači nikad nisu ni dobili šansu u reprezentaciji. Dao je prelep gol, u prethodnom meču protiv Bugarske imao je pas ka Žigiću za gol, to nije slučajno. Siguran sam da bi i mnogi drugi iskoristili šansu kada bi im se pružila. Jedini problem kod prijateljskih utakmica je što su nešto sasvim drugo u odnosu na takmičarske. Kada niste kompletni, ne možete da uigravate tim. Naravno, dobro je kad se pobeđuje, a siguran sam da uz Vidića, Stankovića, Ninkovića, Žigića ovaj tim može još 20 odsto kvalitetnije. Treba nam rezultat u fudbalu, bez obzira na uspehe i medalje u ostalim sportovima, kada fudbaleri odu na veliko takmičenje, sa tim nema poređenja – završio je Golac.

blic.rs

 

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI