NOVI ZMAJEVI: Lazić i Husić igrati će za BiH, dok Tanković još nije odlučio

tačno.net
Autor/ica 21.12.2013. u 15:18

NOVI ZMAJEVI: Lazić i Husić igrati će za BiH, dok Tanković još nije odlučio

Piše: Eldar Ibrić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine nastavlja ofanzivu na talente po Evropi kako bi ih doveo pod zastavu naše zemlje, a najnoviji primjeri pokazuju da rad nadležnih u bh. kući fudbala donosi odlične rezultate, piše Dnevni avaz.

Mladi fudbaler Ajaksa Boban Lazić i talentirani golman Bajerna i njemačke U-17 reprezentacije Raif Husić pristali su igrati za Bosnu i Hercegovinu te će vrlo brzo dobiti priliku da pokažu svoje mogućnosti u mlađim selekcijama BiH. Tehnički direktor NSBiH Denijal Pirić potvrdio nam je da je posao sa 19-godišnjem Lazićem već završen te da je 17-godišnji Husić na putu da završi dokumentaciju i stekne uvjete da zaigra za BiH.

– Veoma nam je drago što se Lazić opredijelio da igra za BiH, mislimo da će on biti pun pogodak. S obzirom na to da je dokumentacija za njega završena, može se staviti na raspolaganje selektoru U-21 tima Vladi Jagodiću. Kada je riječ o Husiću, procedura izdavanja pasoša je u završnoj fazi. Nakon što bude gotova, preuzet ćemo stvar i obaviti ostatak formalnosti – kaže Pirić.

Savez je, osim toga, angažiran u vezi s još jednim fudbalerom. Član U-21 tima engleskog Fulema Muamer Tanković skrenuo je pažnju na sebe tako što nam je u dresu Švedske, u sklopu juniorskih kvalifikacija, zabio tri gola. No, ovaj mladi fudbaler još nije odlučio hoće li nastaviti igrati za Švedsku ili će preuzeti državljanstvo BiH. Kako kaže Pirić, još je u dilemi, a u NSBiH očekuju da se u januaru izjasni o svojim željama.

– Nastojimo svakome pružiti mogućnost da zaigra za BiH, ali odluka je na njemu. Imamo argumente i idemo na lijep način u nastojanju da svakom našem talentu otvorimo oči i dovedemo ga pod zastavu BiH. Kako god Tanković odluči, ne mislimo stati. U 2014. godine idemo još agresivnije – rekao je Pirić.

Sport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.12.2013. u 15:18