Nurkić: Ne želim imati nikakav kontakt s čelnicima KS BiH

tačno.net
Autor/ica 1.11.2014. u 10:27

Nurkić: Ne želim imati nikakav kontakt s čelnicima KS BiH

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić imao je odličan debi u NBA ligi. Njegov Denver je savladao Detroit, a bh. centar upisao je pet poena i sedam skokova za 13 minuta provedenih u igri.

Uz to, dobio je i nagradu za najboljeg igrača s klupe.

– Jako sam napredovao košarkaški, upravo zbog rada s trenerom Shawom, a po mojim igrama vidi se da sam u klubu primljen na najbolji način. NBA utakmice su bile moj san još od kad sam bio dijete. Već sam igrao protiv za mene naboljeg igrača, koji mi je uz to i najdraži i uz to košarkaška i sportska legenda, ali i moj uzor, Kobe Bryanta. Ovdje se igra brža košarka nego u Evropi i to je glavna razlika – kaže Jusuf Nurkić za “Avazov Sport”.

Da li Nurkić prati igre kapitena Mirze Teletovića i da li je u kontaktu s ljudima iz KS BiH?

– Naravno da pratim igre kapitena Teletovića. On u Brooklyn Netsima ima sve veću i važniju ulogu što mi je drago i vjerujem da će dokazati da je u Brooklynu s razlogom. Iz KS BIH niko nije kontaktirao ni mene ni mog menadžera, a moja priča s tim ljudima je završena i ne želim imati nikakav kontakt s njima – otvoren je Nurkić.

Na ljeto ipak želi raditi sa svojim starim trenerima u BiH.

– Jedino sam u kontaktu sa slavnim Nenadom Markovićem koji me je trenirao u juniorskoj reprezentaciji i koji i sad zna da me savjetuje i zahvalan sam mu na tome. Nadam se da ću na ljeto opet raditi i s mojim prvim trenerom Ozrenom Seleskovićem koji je čovjek s najvećim strpljenjem i koji mi je jako puno pomogao kao prvi trener od kojeg najviše naučiš i još puno toga i dan-danas koristim. Sva djeca koja žele dobiti priliku, nemaju puno šta razmišljati, on je najbolji za to – zaključio je Nurkić.

Nadamo se ipak da će u budućnosti, za dobrobit bh. košarke, doći do dogovora između ovog sjajnog košarkaša i čelnih ljudi bh. košarke kako bi naša selekcija što jača bila.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 1.11.2014. u 10:27