Nurkić: Za BiH uvijek spreman; Kikanović: Petrović je sjajan motivator

tačno.net
Autor/ica 18.7.2013. u 08:49

Nurkić: Za BiH uvijek spreman; Kikanović: Petrović je sjajan motivator

Košarkaški reprezentativci BiH danas će se okupiti u Sarajevu uoči početka priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji od 4. do 22. septembra.

Među košarkaškim Zmajevima vlada odlična atmosfera i svi željno iščekuju pripreme kako bi utakmicu protiv Latvije dočekali potpuno spremni. Kako nam je selektor Aco Petrović kazao u jučerašnjem razgovoru, svi igrači su zdravi i veoma motivisani.

Kako sada stvari stoje, mladi centar Jusuf Nurkić neće biti među reprezentativcima koji će na prvenstvu braniti boje BiH. No, to ne znači da neće biti uz reprezentaciju i svoje kolege.

“Ja sam siguran u te momke i vjerujem da će napraviti dobar rezultat na prvenstvu. Definitivno ću biti među navijačima u Sloveniji, dolazim bodriti svoju domovinu”, kaže Nurkić za Klix.ba.

Aco Petrović u ovom trenutku ima trojicu igrača na centarskoj poziciji. To su Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović i novajlija Andrija Stipanović, koji u odnosu na talentovanog Nurkića imaju mnogo iskustva. Međutim, ukoliko se neko od ove trojke povrijedi, košarkaš Cedevite će se priključiti reprezentaciji.

S druge strane, danas će u Sarajevo stići centar ruskog Enisey Krasnoyarska Elmedin Kikanović.

“Nadam se da ćemo se svi odazvati, da će nas povrede zaobići i da ćemo se dobro pripremiti kako bismo ostvarili primarni cilj, a to je plasman u drugi krug. Radujem se okupljanju, kao i uvijek”, kazao je Kikanović.

Do sada je radio sa nekoliko bh. selektora, a o Petroviću ima najbolje mišljenje.

“Odlično poznaje košarku, zna izvući maksimum iz svakog igrača i sjajan je motivator”, dodao je Kikanović.

Reprezentativci će u glavnom gradu BiH boraviti sedam dana prije odlaska na pripreme u Kranjsku Goru u Sloveniji.

Prije samog početka prvenstva, košarkaški Zmajevi će odigrati nekoliko jakih pripremnih utakmica u Sloveniji protiv domaćeg tima, Gruzije i Rusije.

Nakon toga, reprezentacija se vraća u Sarajevo, odakle će otići na turnir u Njemačku, gdje će odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Makedonije i domaćina Njemačke.

Nakon toga, izabranici Ace Petrovića putuju u Grčku, kako bi učestvovali na turniru zajedno sa Litvanijom, Italijom i Grčkom.

Poslije ovog turnira, planiran je povratak u Sarajevo, odakle će Zmajevi poletjeti prema Sloveniji, u kojoj će prvu utakmicu u okviru Eurobasketa igrati protiv Latvije u dvorani Podmezakla u Jesenicama.

 

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 18.7.2013. u 08:49