Od čega se umorio čovjek koji fudbal živi 24 sata na dan?

tačno.net
Autor/ica 29.7.2013. u 07:36

Od čega se umorio čovjek koji fudbal živi 24 sata na dan?

Fudbaleri  Željezničara u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine su u Gradačcu savladali Zvijezdu s minimalnih 1:0, a na klupi Plavih nije bilo menadžera Amara Osima, čovjeka za kojeg su u posljednjih petnaestak godina vezani svi uspjesi momčadi s Grbavice.

Bosanskohercegovačku sportsku javnost, posebno navijače Željezničara, kao grom iz vedra neba pogodila je informacija da momčad u Gradačcu s klupe neće predvoditi Amar Osim. Navodno je menadžer Plavih umoran, pa je otišao na odmor.

No, od čega se umorio Amar Osim? Od čega se umorio čovjek koji fudbal živi 24 sata na dan i kojem je Željo kao porodica? Od fudbala  i Želje sasvim sigurno nije jer fudbal i Željo su njegov život.

Informacije iz kluba, bar po ovom pitanju, teško je dobiti, no oni malo upućeniji zanju da situacija u aktuelnom bosanskohercegovačkom prvaku, uostalom kao i u drugim klubovima, baš i nije sjajna, a upravo je Osim bio taj koji je uvijek gasio požar kada bi do njega došlo.

Često je menadžer kluba trošio energiju na stvari o kojima bi se trebali brinuti drugi. Pred svako evropsko licenciranje vodio je teške pregovore s “legendama kluba” koje i danas žive na račun istog, pregovarao je i s onima kojima su tamo neke Uprave ostale dužne, a znao je zavući ruku i u vlastiti džep kako bi se sve to okončalo na najbolji način, kako bi se igračima isplatile premije, plate.

I da, nikada se nije žalio na umor, Znao je da radi svog Želje mora istrpjeti mnogo toga što sasvim sigurno ne bi u nekim drugačijim situacijama. No, da li je i njemu dosadilo da bude “usamljeni jahač”? Da li je i čovjeku kojem je Željo porodica dosadilo da bude gotovo sam u borbi protiv vjetrenjača?

Navijači Željezničara su zabrinuti i to s pravom. Eventualni Osimov odlazak sigurno bi za Želju bio nenadoknadiv, a da li su toga svjesni i oni zbog kojih se Osim umorio, u ovom trenutku nije poznato.

izvor: sportsport.ba
tačno.net
Autor/ica 29.7.2013. u 07:36