Odlazak legende Barselone: Nije bio ni Maradona, ni Klajvert, već “samo” Pujol

tačno.net
Autor/ica 4.3.2014. u 16:49

Odlazak legende Barselone: Nije bio ni Maradona, ni Klajvert, već “samo” Pujol

Karles Pujol, fudbaler koji je u Barseloni još od 1995. godine, obajvio je na konferenciji za medije kako napušta klub na kraju sezone.

Naslednik kapitena Luisa Enrikea iz davne 2004. godine je kao razlog odlaska iz Katalonije naveo česte povrede.

Posle šest titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, Svetskog klupskog prvenstva i UEFA Superkuka, kao i šest pehara Superkupa Španije, Pujol je rešio da kaže “zbogom”. Čini se posle svega, da navijači van “Kamp Nou” stadiona nikada u pravoj meri nisu shvatili doprinos koji je ovaj momak davao igri Barselone.

– Hvala vam svima što se došli na ovu moju konferenciju. Obaveštavam vas da neću biti igrač Barselone od leta. Klub je informisan i saglasan sa mojom odlukom da odem dve godine pre isteka saradnje. Poslednje dve operacije su me koštale mnogo kada je reč o psihičkom stanju tokom oporavka. Zato sam doneo ovu odluku – rekao je Pujol i dodao:

– Želeo bih da kažem neke stvari o situaciji. Ja ne prestajem sa mojim obavezama prema Barsi. Imam još tri meseca i neću spustiti ruke i predati se. Imamo naše ciljeve, a oni su titule. Ne znam šta ću raditi posle 30 juna. Moram pre svega da se odmorim. Hteo bih na kraju da kažem zbogom svim ljudima koji su me pratili ovih 19 godina. To su predsednici, menadžeri, treneri, saigrači, ljudi u klubu, novinari, prijatelji i porodica – poručio je Pujol.

sportal.rs

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 4.3.2014. u 16:49