Odlična igra Damira Džumhura i plasman u drugo kolo

tačno.net
Autor/ica 25.3.2016. u 11:19

Odlična igra Damira Džumhura i plasman u drugo kolo

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo Mastersa u Miamiju nakon što je noćas savladao Argentinca Leonarda Mayera rezultatom 2:1 po setovima (4:6, 6:3, 6:4).

Mayer je startu uspio iskoristiti prvu brejk loptu, a ubrzo potom povesti sa 2:0. Nakon toga, teniseri su bili sigurni na svom servisu, pa je Argentinac rutinski došao do vodstva nakon 36 minuta igre.

U drugom setu bh. teniser pružio je jači otpor. Agresivnija igra Džumhura isplatila se nakon velike borbe u šestom gemu kada je konačno došao do brejka i poveo s 4:2. Pokušavao je 41. teniser svijeta da se vrati u set, ali Džumhur je bio smiren i skoncentrisan i nije dozvolio preokret.

Velika borba viđena je u uvodnim minutama odlučujućeg seta. Džumhur je pri rezultatu 1:1 nekoliko puta imao šansu i da povede, međutim, izvukao se Mayer iz teške situacije i došao do drugom gema. Bolju igru bh. teniser je realizovao u sedmom gemu kada je oduzeo servis protivniku i došao na do 4:3. U nastavku je ubjedljiv, pa je poslije 112 minuta igre potpuno zasluženo došao do plasmana u drugo kolo. Džumhur će u narednom kolu igrati sa petim teniserom svijeta, Špancem Rafaelom Nadalom, koji je bio slobodan u prvom kolu.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 25.3.2016. u 11:19