Đoković u nedjeljnom nastavku meča “okrenuo” Ferrera

Autor/ica 9.9.2012. u 20:20

Đoković u nedjeljnom nastavku meča “okrenuo” Ferrera

 

Nakon što je drugo polufinale tenisera na US Openu u subotu prekinuto zbog nevremena, nastavak u nedjelju donio je potpunu dominaciju Srbina Novaka Đokovića koji je na koncu svladao Španca Davida Ferrera 2-6, 6-1, 6-4, 6-2.

Sve što je Ferrer uspio učiniti u nedjelju bilo je dovršiti posao u prvom setu koji je prekinut pri Špančevom vodstvu 5-2 uz dva oduzeta servisa. Odservirao je 4. nositelj za 6-2, a potom je susret otišao u potpuno drugom smjeru.

Razigrani branitelj naslova i drugopostavljeni ove godine u New Yorku, Novak Đoković, s po dva je breaka u svakom od naredna tri seta kontrolirao rezultat i na kraju slavio nakon dva i pol sata igre.

Mogao je srpski teniser i treći set dobiti uvjerljivije, no dozvolio je da se nakon ranog breaka i vodstva 2-0, Ferrer breakom vrati na 2-2 i drži u egalu do 5-4 kada novim oduzimanjem servisa Đoković zaključuje tu dionicu sa 6-4.

Omjer međusobnih ogleda sada je 9-5 u korist Srbina koji će u ponedjeljak protiv Andyja Murraya igrati svoje četvrto, te treće uzastopno finale na posljednjem Grand Slamu sezone. Nakon poraza u prva dva, lani je do naslova došao pobjedom protiv Rafaela Nadala.

Do sada su se Đoković i Murray susretali 14 puta, a uspješniji je srpski teniser koji vodi 8-6. Ove godine su četiri puta odmjerili snage, a obojica su slavila po dva puta. Zadnji meč su odigrali na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je u polufinalu s dva puta po 7-5 bolji bio Britanac.

US Open, tenisači, polufinale:

Đoković (2) – Ferrer (4) 2-6, 6-1, 6-4, 6-2

Autor/ica 9.9.2012. u 20:20