Okršajem Neymara i Kagawe počinje Kup konfederacija

tačno.net
Autor/ica 15.6.2013. u 13:14

Okršajem Neymara i Kagawe počinje Kup konfederacija

VEČERAŠNJOM utakmicom Brazila i Japana (21.00) počinje deveto izdanje Kupa konfederacija, glavne probe uoči Svjetskog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Brazilu.

Na Kupu konfederacija nastupaju europski prvak Španjolska, prvak Južne Amerike Urugvaj, afrički prvak Nigerija, prvak Azije Japan, Tahiti kao prvak Oceanije, Meksiko kao najbolja momčad CONCACAF-a, europski doprvak Italija i domaćin Brazil.

U skupini A nalaze se Japan, Meksiko, Italija i Brazil, a u skupini B su Španjolska, Urugvaj, Nigerija i Tahiti. Sve oči uprte su u Brazilce, kraljeve Kupa konfederacija s tri naslova. Brazil je i rekorder po broju odigranih utakmica (28) i broju postignutih golova (64), a ovaj put za golove će biti zaduženi Neymar i Hulk.

Put do četvrtog naslova vodi preko najdominantnije reprezentacije posljednjih godina, dvostrukog europskog i svjetskog prvaka Španjolske. Brazil protiv Furije ima četiri pobjede, dva remija i dva poraza u osam dosadašnjih susreta, ali je posljednji odigran još 1999. godine. Sve je spremno da se u finalu 30. lipnja na Maracani sastanu Brazilci i Španjolci.

Optimizam u Japanu i Urugvaju

Ipak, iz prikrajka prijeti i druga momčad Europe Italija predvođena Andreom Pirlom i Mariom Balotellijem, a optimizam vlada i u reprezentaciji Japana.

“Došli smo u Brazil osvojiti turnir, a sada je pitanje kako ćemo to ostvariti. Samo o tome razmišljam ovih dana”, poručio je nogometaš Manchester Uniteda Shinji Kagawa.

Slično razmišlja i najbolji nogometaš Urugvaja Luis Suarez.

“Ovdje sam došao osvojiti Kup konfederacija!”

Kamere nadziru gol-crtu

Kup konfederacija će biti tek drugo Fifino natjecanje u povijesti na kojem će se koristiti pomoć tehnologije na gol-crti, nakon što je eksperimentalno uvedena na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, u prosincu prošle godine. A ako se sustav pokaže pouzdanim, koristit će se i na SP-u sljedećeg ljeta.

Šest gradova, šest stadiona, osam reprezentacija. Kup konfederacija može početi, a povijest pokazuje da nikada reprezentacija koja osvoji ovo natjecanje sljedeće godine ne postane svjetski prvak.

 

 

index.hr

tačno.net
Autor/ica 15.6.2013. u 13:14