Olimpijski komitet BiH večeras bira najboljeg bh. sportistu u 2015. godini

tačno.net
Autor/ica 8.12.2015. u 11:09

Olimpijski komitet BiH večeras bira najboljeg bh. sportistu u 2015. godini

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine večeras će biti održan tradicionalni Izbor najboljeg sportiste BiH za 2015. godinu.

Svečana manifestacija počet će u 19.45 sati u Olimpijskom muzeju Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ u Sarajevu, gdje će biti proglašeni dobitnici nagrada u sedam kategorija, odnosno bit će podijeljeno 15 priznanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Bit će odlikovano najbolja mlada sportistkinja i sportista u kategoriji juniora, najuspješniji sportski klub, najuspješnija reprezentacija Bosne i Hercegovine, najuspješniji trener, sportski radnik za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, promotori sporta, sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova, kao i sportista godine BiH.

Olimpijski komitet na večerašnjoj svečanosti dodijelit će i specijalne nagrade OK BiH i MOK-a, posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat, nagradu za podršku u radu OK BiH, za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti i za uspješan dugogodišnji trenerski rad.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.12.2015. u 11:09