O’Neill: Namjestio sam dvije utakmice u talijanskoj Seriji A

tačno.net
Autor 4.7.2013. u 09:48

O’Neill: Namjestio sam dvije utakmice u talijanskoj Seriji A

Fabian O’Neill, penzionisani 39-godišnji urugvajski nogometaš, izjavio je za montevideo.com kako je tokom karijere namjestio dvije utakmice u talijanskoj Seriji A.

Posljednjih se godina talijanska policija i nogometna vrhuška bave namještanjem utakmica u toj zemlji, a svojim je izjavama nekadašnji nogometaš Cagliarija, Juventusa i Perugije definitivno otvorio novu stranicu.

“Dok sam bio igrač Cagliarija namjestio sam utakmicu s Chievom. Jednima i drugima je odgovarao remi pri borbi za opstanak, a uz to smo od čelnika svojih klubova dobijali nagradu ako izborimo ostanak u ligi. Dogovorio sam s njihovim kapitenom remi, kao i sa svojim saigračima, a uz to smo se i opkladili u kladionicama na neriješen rezultat”, rekao je O’Neill, te pojasnio kako je došlo do problema u realizaciji svega:

“U 87. minuti smo postigli pogodak za 2-1. Učinio je to Diego Lopez do kojeg sam tada došao i rekao mu: ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti. I primili smo pogodak do kraja, završilo je 2-2”.

O’Neill je rekao da je namjestio i jednu utakmicu dok je kratko bio član Perugije:

“Da, bio sam kapiten Perugije. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo po dogovoru”.

Osim namještanja utakmica Fabian O’Neill se dotakao igrača s kojim je vodio “lični rat” u Seriji A.

“Gennara Gattusa nisam podnosio. Za njega se govorilo da voli provocirati južnoameričke igrače, tako da sam sebi obećao kako ću ga nokautirati prvom prilikom. I jednom sam izazvao konflikt, uletio sam mu u noge. On me nije udario, ali me gledao kao da me želi ubiti i uz to me psovao na talijanskom jeziku. Onda sam ga žestoko opalio…”

 

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor 4.7.2013. u 09:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija