Oni su jednostavno sa druge planete

tačno.net
Autor/ica 7.6.2015. u 10:04

Oni su jednostavno sa druge planete

Visoko podignutih ruku u zrak uz pjesmu i zastave zemalja iz kojih dolaze na ramenima, fudbaleri Barcelone proslavili su novi naslov prvaka Evrope.

Nakon Primere gdje je izmakao Realu iz Madrida, odnosno Kupa Kralja u kojemu se u finalu s lakoćom obračunao sa Athletic Bilbaom, Enrique je sinoć vodeći Barcelonu potpuno zasluženo došao do trijumfa nad Juventusom osvojivši tako i treći, najvrijedniji trofej sezone.

“Prava je milina gledati moje igrače na terenu. Radi se o sjajnim mladićima koji su rođeni pobjednici. U sezoni za nama odigrali smo 60 mečeva, od kojih smo 50 riješili u svoju korist. Iskreno ni sam nisao vjerovao u trostruku krunu. Hvala svima koji su bili uz nas”, prokomentarisao je Enrique.

Massimilliano Allegri nakon meča nije imao niti jednu zamjerku svojim igračima. Poraz od Barcelone je zaslužen, složio se i sam Allegri.

“Igračima ništa ne zamjeram. Igrali su dobru utakmicu. Protiv Barcelone je teško igrati. Dali smo sve od sebe, ali to nažalost nije bilo dovoljno da na kraju pobijedimo. Istina je i da je Barcelona imala više sreće u određenim momentima“, izjavio je Allegri.

tačno.net
Autor/ica 7.6.2015. u 10:04