Osim odveo Želju do novog čuda

Autor/ica 21.7.2011. u 14:10

Osim odveo Želju do novog čuda

Nogometaši Željezničara napravili su veliki uspjeh plasmanom u treće pretkolo Evropske lige. U revanš utakmici drugog pretkola Željezničar je u Tiraspolu odigrao 0:0 protiv Sheriffa. 

Izabranici Amara Osima su nakon pobjede u Sarajevu od prije sedam dana večeras uspjeli u Tiraspolu odigrati 0:0 protiv favoriziranog Sheriffa i tako izboriti plasman u treće pretkolo gdje ih očekuje Maccabi iz Tel Aviva.

U odnosu na prije sedam dana Amar Osim je izvršio dvije promjene u sastavu. Umjesto Srđana Stanića i Edina Višće u prvih jedanaest su večeras zaigrali Velibor Vasilić i pojačanje iz Belgije Sulejman Smajić.

Te promjene bile su pun pogodak, jer je odbrana sa Vasilićem bila znatno sigurnija, dok je igra sa Smajićem u veznom redu bila dosta tečnija. Od Sheriffa se očekivala ofanzivnija igra nego u Sarajevu, ali odbrana Želje im to nije dopustila.

U prvom poluvremenu je naš tim odlično držao sredinu terena ne dozvolivši igračima Sheriffa da ozbiljnije zaprijete Elvisu Kariću koji je, uprkos nekoliko nesigurnih intervencija, večeras bio ipak znatno sigurniji nego prije sedam dana.

U nastavku utakmice se Sheriff otvorio što je našim igračima ostavilo veliki prostor za kontra napade. Plavi su napravili nekoliko dobrih kontra napada, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Na kraju je Željezničar ipak uspio sačuvati svoju mrežu i ostvariti plasman dalje gdje ga čeka još teži protivnik Maccabi Tel Aviv prevođen našim reprezentativcem Harisom Medunjaninom.  


Sport.ba

Tagovi:
Autor/ica 21.7.2011. u 14:10