Osmina finala Lige prvaka: Arsenal na teškom gostovanju u Minhenu, Real veliki favorit protiv Napolija

tačno.net
Autor/ica 15.2.2017. u 09:41

Osmina finala Lige prvaka: Arsenal na teškom gostovanju u Minhenu, Real veliki favorit protiv Napolija

Bayern – Arsenal

Arsenal će biti na izuzetno teškom zadatku u Minhenu. Londonski klub nije prošao osminu finala od sezone 2009/2010. to jeste u posljednjih šest sezona nisu izborili četvrtfinale. U tih šest sezona dva puta ih je izbacivao Bayern u osmini finala.

S druge strane Bayern je pravi specijalista kada je riječ o osmini finala, a posljednji put je ispao u sezoni 2010/2011. kada ga je izbacio Inter.

Također, na domaćem terenu Bayern trenutno drži rekord Lige prvaka s 15 uzastopnih pobjeda.

“Zadovoljan sam kako igramo u posljednje vrijeme. Nećemo igrati na to d ane primimo gol, ali ćemo naravno željeti imati posjed lopte. Arsenal ima brze igrače koji nas mogu kazniti iz kontri, ali čitavih 180 minuta je pred nama”, rekao je trener Bayerna Carlo Ancelotti.

“Trebamo zaboraviti prethodne duele protiv Bayerna i fokusirati se na ovaj meč. Mislim da ovaj put mi možemo izaći kao pobjednici jer imamo prednost uzvrata kod kuće. Očekujem da Bayern dominira sutra kao što i inače radi i morat ćemo dobro igrati protiv njih. Ospina će braniti jer nas je on i odveo do osmine finala”, rekao je strateg gostiju Arsene Wenger.

U redovima domaće ekipe neće biti Jeromea Boatenga, dok je upitan nastup Francka Riberyja. S druge strane Arsene Wenger neće moći računati na Aarona Ramseyja i Santaiga Casorlu.

Real Madrid – Napoli

Aktuelni osvajač Lige prvaka je veliki favorit za prolazak u četvrtfinale, a Kraljevi će pokušati riješiti pitanje prolaska dalje već u prvom meču u Madridu.

Real je neporažen prošao grupnu fazu, ali je završio iza Borussije u grupi B. Šest puta zaredom Real je prošao u četvrtfinale, a ove sezone će pokušati postati prva ekipa koja je odbranila titulu osvajača Lige prvaka.

Na posljednje 33 utakmice Real je na “Santiago Bernabeuu” slavio u čak 28, a posljednji poraz u Madridu nanio im je Schalke (4:3) u sezoni 2014/2015.

“Napoli je u odličnoj formi, ali mi igramo kod kuće i od starta susreta ćemo ih napasti. I mi smo u dobroj formi i želimo pobjedu. Atmosfera u ekipi je odlična i spremni smo za susret”, reakao je veznjak Reala Luka Modrić.

S druge strane Napoliju je ovo drugi put da igra osminu finala i pokušat će prvi put doći među najboljih osam ekipa na Starom kontinentu. Igrači talijanske ekipe će imati veliku motivaciju s obzirom na to da će na utakmicu doći i legendarni Diego Maradona koji će s tribina podržavati klub u kojem je postao polubožanstvo.

“Prihvatit ću bilo koji rezultat večeras, ali neću prihvatiti da se moji igrači uplaše prije meča. Ako se budemo branili tokom svih 90 minuta to će biti jer nas je Real natjerao na to jer ja sigurno to neću tražiti od svojih igrača”, rekao je trener Napolija Maurizio Sarri.

Što se tiče povreda, Real neće igrati u najjačem sastavu s obzirom na to da će Gareth Bale vjerovatno propustiti ovaj susret, dok je u redovima gostiju jedini upitan Arkadiusz Milik.

Obje utakmice počinju u 20:45 sati.

tačno.net
Autor/ica 15.2.2017. u 09:41