Osmina finala Lige prvaka: Juventus završava posao protiv Porta, neizvjestan meč u Leicesteru

tačno.net
Autor/ica 14.3.2017. u 10:05

Osmina finala Lige prvaka: Juventus završava posao protiv Porta, neizvjestan meč u Leicesteru

Juventus – Porto (stadion Juventusa, 20:45, prvi susret 2:0)

Juventus je slavio u prvom susretu u Portugalu rezultatom 2:0 i revanš u Torinu bi za Staru damu trebao predstavljati puko odrađivanje posla.

“Znamo da neće biti lako sutra. U prvom susretu rano su ostali sa deset igrača pa nam je bilo lakše igrati. No, pred našim navijačima želimo završiti započeti posao, a najvažnije je ne primiti pogodak na početku susreta”, rekao je napadač Juventusa Paulo Dybala.

“U susret ulazimo izuzetno motivisani. Juventus je velika ekipa koja nije izgubila kod kuće zaista dugo. Pokušat ćemo prekinuti taj njihov niz”. rekao je trener Porta Nuno Espirito Santo.

Vjerovatni sastavi:

Juventus: Buffon, Dani Alves, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro, Pjanić, Khedira, Cuadrado, Dybala, Mandžukić, Higuain.

Porto: Casillas, Maxi Pereira, Marcano, Felipe, Layun, Danilo, Andre Andre, Oliver Torres, Brahimi, Andre Silva, Soares.

Leicester – Sevilla (King Power, 20:45, prvi susret 1:2)

Za razliku od susreta u Torinu, mnogo zanimljivije i neizvjesnije će biti u duelu Leicestera i Seville, s obzirom da je španska ekipa slavila sa 2:1 u prvom susretu.

U Leicesteru se nadaju da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama otkako je Claudija Ranierija na klupi zamijenio Craig Shakespeare.

“Postigli smo pogodak u gostima i to nam daje velike šanse rpred uzvrat. Imamo veliku šansu za prolazak u četvrtfinale, puni smo samopouzdanja i nadamo se pobjedi. Vježbali smo i penale, s obzirom da se susret može završiti i rezultatom 2:1”, rekao je Shakespeare.

Sevillin trener Jorge Sampaoli jučer je proslavio 57. rođendan i nada se lijepom poklonu od svojih igrača.

“Najbolji poklon za mene bi bilo da prođemo među osam najbojih ekipa u Ligi prvaka. Ovo je historijska šansa za nas i veoma je važno da prođemo dalje. Znamo da nas očekuje teška utakmica jer je Leicester pokazao protiv Liverpoola i Hulla da nisu džabe osvojili Premiership prošle sezone”, rekao je Sampaoli.

Vjerovatni sastavi:

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton, Okazaki, Vardy.

Sevilla: Rico, Pareja, Rami, Mercado, Mariano, N’Zonzi, Nasri, Escudero, Iborra, Jovetić, Vitolo.

tačno.net
Autor/ica 14.3.2017. u 10:05