Otišao je najveći: Plakao je Old Trafford, plakali su svi koji vole čarobnu igru

tačno.net
Autor/ica 12.5.2013. u 17:42

Otišao je najveći: Plakao je Old Trafford, plakali su svi koji vole čarobnu igru

Jedan od najvećih nogometnih trenera svih vremena Sir Alex Ferguson u nedjelju je posljednji put vodio Manchester United na Old Traffordu. Njegova ekipa mu je za oproštaj poklonila pobjedu protiv Swanseaja (2-1).

Veličanstvena je atmosfera vladala na Old Traffordu koji je u nedjelju proslavio 20. naslov engleskog prvaka, a ujedno se oprostio od stručnjaka koji je klubu donio 38 trofeja u 27 godina rada. Uoči utakmice su igrači obje ekipe napravili špalir kroz koji je Ferguson posljednji put kao trener, uz zvuke pjesme “My Way”, zakoračio na teren slavnog stadiona. Uz ovacije navijača škotski je stručnjak došao do svog mjesta, podijelio desetke autograma i po 1499. put poveo ‘Crvene džavole u utakmicu.

A među sudionicima dvoboja koji će ući u povijest nije bilo Waynea Rooneyja. Engleski je reprezentativac Fergusonov oproštaj pratio s tribine što bi moglo sugerirati njegov definitivni kraj u Unitedu. Rooney je prije 20-ak dana zatražio od Fergusona da ga pusti iz kluba, a čini se da mu ni dolazak Davida Moyesa, trenera koji ga je vodio u Evertonu, nije dobro sjeo.

U svakom slučaju, Rooneyja nije bilo u momčadi, a od prve je minute na terenu bio Javier Hernandez koji je u 39. minuti doveo United u vodstvo. Robin van Persie je centrirao s desne strane, lopta se odbila od Ashleyja Williamsa i pala točno pred popularnog Chicharita kojem nije bilo teško postići pogodak.

Swansea je, međutim, u drugom poluvremenu zaigrao znatno bolje i već u 49. minuti došao do izjednačenja. Nathan Dyer je nabacio s desne strane u šesnaesterac, a oporavljeni Španac Michu se ubacio iz drugog plana i skrenuo loptu u mrežu sunarodnjaka Davida de Gee.

United se ipak u samoj završnici pobrinuo da Ferguson oproštaj od Old Trafforda pamti po pobjedi. U 87. minuti je Van Persie nabacio iz kornera, a loptu je na drugoj stativi dočekao Rio Ferdinand i iz poluvoleja je zakucao u mrežu Velšana. Bio mu je to prvi gol u Premierligi nakon 1947 dana.

Svakako za kraj moramo spomenuti i još jedan veliki trenutak nedjeljne utakmice. U 66. minuti je iz igre izašao legendarni Paul Scholes kojem je to također bila posljednja utakmica na Old Traffordu u dresu Uniteda.

tačno.net
Autor/ica 12.5.2013. u 17:42