Otkrivena tajna: Odbijena Zidaneova kandidatura za selektora Francuske

tačno.net
Autor/ica 15.4.2014. u 07:59

Otkrivena tajna: Odbijena Zidaneova kandidatura za selektora Francuske

Predsjednik Francuskog fudbalskog saveza (FFF) Noël Le Graët otkrio je u knjizi “Svjetsko prvenstvo ’98, tajne i snaga” da je 2012. godine odbio kandidaturu Zinedinea Zidana za mjesto francuskog selektora.

Noël je u knjizi otkrio da je za mjesto selektora Francuske 2012. godine primio dvije kandidature, od kojih je jedna ostala u tajnosti skoro pune dvije godine.

– Zinedine Zidane je želio sjediti na selektorskoj klupi reprezentacije. Sastao sam se s njim na njegov zahtjev. Međutim, nije bilo vrijeme za njega. Trebao je prvo steći određeno iskustvo s nekom ekipom – rekao je predsjednik FFF-a.

Zidane trenutno radi kao pomoćnik sjajnom italijanskom treneru Carlu Ancelottiju (u Real Madridu), koji je minule nedjelje otvoreno izjavio da će njegova desna ruka jednog dana biti sjajan trener. Priliku za vođenje ekipe bivši kapiten Francuske i pobjednik Svjetskog prvenstva 1998. godine mogao bi dobiti već na kraju sezone, jer je navodno Monaco veoma zainteresiran da ga dovede umjesto Claudia Ranierija.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.4.2014. u 07:59