Otočki mediji: Celtic se očajnički branio protiv Dinama, slavio je samo zbog čudesnog vratara

tačno.net
Autor/ica 3.10.2014. u 10:13

Otočki mediji: Celtic se očajnički branio protiv Dinama, slavio je samo zbog čudesnog vratara

“CELTIC je jedva preživio Dinamo i uzeo dragocjenu pobjedu”, piše BBC nakon utakmice drugog kola Europske lige u kojoj je škotski prvak s 1:0 pobijedio hrvatskog.

“Bila je to velika pobjeda Celtica, ali teško da je bila i velika izvedba škotskog prvaka. Srećom, momčad ima vratara Craiga Gordona koji je zaustavio sve pokušaje gostiju. Dinamo će se vratiti u Zagreb frustriran i zbunjen jer su njegovi igrači pogodili gredu, promašili veliku priliku glavom, jer je Gordon skinuo jedan sjajan udarac i jer je imao vrhunsku obranu u situaciji jedan na jedan. I to sve od jednog čovjeka – Wilsona Eduarda”, stoji u izvještaju BBC-a s utakmice na Celtic Parku.

“Hrvatski prvak će proklinjati Gordona”

“Dinamo je na polupraznom stadionu imao domaćine na konopcima, ali se vraća kući bez bodova. To je pomalo komično, ali mogu samo proklinjati Gordona, kao što ga je proklinjao Salzburg u prošlom kolu.”eeasdksdafdfdfe

Slično pišu i ostali mediji s Otoka, koji hvale Dinamo i Gordona.

“Dinamo je prisilio Celtic da se očajnički brani u drugom poluvremenu, ali nije imao rješenja za vratara Gordona. Na kraju je Celtic preživio”, piše Guardian.

Telegraph razočaran posjetom i atmosferom

“Bila je to loša predstava škotskih prvaka, koji su bili izloženi previše opasnim situacijama za domaću utakmicu. Celtic je prvi put u sezoni vezao tri pobjede, ali mnoga su poboljšanja potrebna ovoj momčadi”, stoji u izvještaju Telegrapha, koji je razočaran posjetom na Celtic Parku.

“Za razliku od Lige prvaka kada je atmosfera na stadionu fenomenalna, sada je bilo potpuno drugačije. Gornji sloj stadiona je bio potpuno zatvoren, a čak i sjedala dolje nisu bila ispunjena unatoč jeftinim ulaznicama od 60 funti za sve tri utakmice grupne faze.”

Eurosport: Dinamo je tehnički sjajan, momčad sa štihom

I britanski Eurosport zadovoljan je viđenim od izabranika Zorana Mamića.

“Dinamo je imao posjed lopte i prilike, ali nije uspio probiti obranu domaćih koju su predvodili vratar Gordon i braniči Virgil van Dijk i Jason Denaye. Dinamo je dobra momčad, tehnički sjajna i momčad sa štihom, no Celtic ih je nekako uspio zaustaviti i ostvariti bitnu pobjedu.”

“Dinamovi igrači napustili su Glasgow proklinjući tlo po kojem je Gordon hodao. Salzburg već zna kakav je to osjećaj. Gordon je spasio svoju momčad protiv Dinama koji je dominirao na Celtic Parku”, piše Daily Mail, napominjući da je domaća momčad sredinom prvog dijela nakon velike pogreške Eduarda mogla povesti 2:0 i puno lakše stići do prve pobjede u Europskoj ligi ove sezone.

 

index.hr

tačno.net
Autor/ica 3.10.2014. u 10:13