Otvoren prvi Stonoteniski kamp u Bosni i Hercegovini

tačno.net
Autor/ica 21.5.2015. u 14:28

Otvoren prvi Stonoteniski kamp u Bosni i Hercegovini

Danas je u Tuzli, zvanično otvoren prvi Stonoteniski kamp u Bosni i Hercegovini. Prema riječima predsjednika Stonoteniskog saveza BiH prim.dr. Mirsada Trnovljakovića projekat će doprinijeti promociji stonog tenisa kao i grada Tuzle, kako u našoj zemlji, tako i u regionu.

U trening kampu će se obavljati pripreme svih stonoteniskih selekcija Bosne i Hercegovine, klubova iz okruženja i susjednih zemalja, te će u velikoj mjeri poboljšati trenažni proces i samoodrživost stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” iz Tuzle. Veliku zahvalnost upućujemo Gradu Tuzli na podršci ovako značajnog projekta za razvoj stonog tenisa u Bosni i Hrecegovini i gradu, naveo je u svom obraćanju prim. dr. Mirsad Trnovljaković.

U ime Grada Tuzla, čast da ovaj značajan projekat proglasi otvorenim, pripala je gradonačelniku Jasminu Imamoviću, koji se zahvalio organizatorima, sportskim udruženjima i javnim radnicima.

Posebno se osvrnuo na mlade i svima koji se tako osjećaju, jer bez zajedničkog doprinosa, a prije svega ljubavi za očuvanje i promocije bogate sportske tradicije, naš grad ne bi živio bogatim društvenim, kulturnim i sportskim životom.

tačno.net
Autor/ica 21.5.2015. u 14:28