Ovako ne ide: Vrijeme je da reprezentacija BiH dobije novog selektora

tačno.net
Autor/ica 6.9.2014. u 09:46

Ovako ne ide: Vrijeme je da reprezentacija BiH dobije novog selektora

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, igrači do 21 godine starosti, poražena je danas u Austriji od domaće selekcije sa laganih 0:2.

Mladi Zmajevi su tako u svom pretposljednjem susretu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2015. godine doživjeli novi poraz.

Izabranici selektora Vlade Jagodića već su odavno izgubili svaku šansu da se plasiraju na jedno veliko takmičenje, jer je do kraja kvalifikacija ostala još samo jedna utakmica, a Bosna i Hercegovina se nalazi na pretposljednjem mjestu u svojoj grupi.

Iako na raspolaganju ima jednu od najboljih generacija U-21 igrača BiH, Vlado Jagodić jednostavno nije kadar da sa njima napravi bilo kakav rezultat, praveći katastrofalne poteze.

Jedan od takvih napravio je i večeras.

Fudbaler Milana Andrej Modić večeras je ostao na klupi, a u igru ga je Vlado Jagodić uveo tek u drugom poluvremenu.

Nije nikakva novost ako kažemo kako fudbalski stručnjak kalibra Vlade Jagodića jednostavno nije dovoljan da vodi jednu izuzetno važnu reprezentativnu selekciju, kakva je U-21.

Jagodić je u svojoj trenerskoj karijeri vodio ekipe Laktaša, Borca, Ljubića iz Prnjavora, Kozare i Čelika, ali reprezentativni kalibar jednostavno nije i neće nikada ni biti.

Zato je potrebno novo ime na mjestu selektora BiH, neko ko bi mogao osvježiti ekipu i pokušati dovesti nove igrače, a ne obrnuto.

Podsjećamo, Vlado Jagodić je iz U-21 reprezentacije BiH otjerao i jednog Muhameda Bešića, bez da je ozbiljnije pokušao popraviti nesporazume sa njim.

Uspjesi A reprezentacije Bosne i Hercegovine u budućnosti će uglavnom zavisiti od snage U-21 reprezentacije.

A, ako će ta “snaga” biti kao ova trenutno, crno nam se piše.

Zato je potrebna svježa krv na mjestu selektora, a Vlado Jagodić je svakako dao sve od sebe i vrijeme je da mu se zahvali na svemu što je uradio i da se krene dalje.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 6.9.2014. u 09:46