Ovako trenutno izgleda osmina finala Eura: Za Hrvatsku najteži mogući suparnici

tačno.net
Autor/ica 19.6.2016. u 10:30

Ovako trenutno izgleda osmina finala Eura: Za Hrvatsku najteži mogući suparnici

Odigrana su dva kola u svim skupinama Europskog prvenstva, a nakon sljedećeg kola ide se u nokaut fazu natjecanja. Od 24 reprezentacije dalje će proći njih 16 – 12 s prvog i drugog mjesta te najbolje četiri trećeplasirane.

Prema dosadašnjim rezultatima Hrvatska bi u osmini finala igrala protiv pobjednika skupine E Italije. Bio bi to šesti par osmine finala, a u četvrtfinalu bi igrao protiv petog para u kojem svjetski prvak Njemačka čeka Slovačku ili Portugal, dvije od četiri najbolje trećeplasirane u ovom trenutku. Kod najboljih trećeplasiranih će ždrijebom biti određeno s kim će igrati u osmini finala pa se još ne zna bi li Nijemci igrali protiv Slovaka ili Portugalaca.

Do finala bi tako Hrvatska morala preskočiti Italiju, a zatim vjerojatno prve favorite natjecanje Njemačku i Francusku. Ne može teže…

Od trećeplasiranih bi kao najlošije ispali Rumunjska i Švedska, koje imaju po jedan bod, a trenutno su na posljednjim mjestima skupine Austrija, Irska, Turska, Ukrajina (već ispala), Rusija i Albanija.

Parovi osmine finala nakon dva kola: 

Švicarska – Poljska
Španjolska – Slovačka/Portugal
Engleska – Sjeverna Irska/Češka
Mađarska – Belgija
Njemačka – Slovačka/Portugal
Italija – Hrvatska
Francuska – Sjeverna Irska/Češka
Wales – Island

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.6.2016. u 10:30