Ovo je 11 Sušićevih Zmajeva za Lihtenštajn

tačno.net
Autor 11.10.2013. u 13:55

Ovo je 11 Sušićevih Zmajeva za Lihtenštajn

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom Polju igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Safet Sušić na raspolaganju za ovaj susret imaće sve igrače, osim ranije otpalog Mensura Mujdžu i nedovoljno oporavljenog Ervina Zukanovića.

Kako je i najavio, selektor Bosne i Hercegovine u ovom će susretu na teren poslati najjače što ima, što znači da ćemo na terenu od prve minute gledati formaciju Zmajeva 4-4-2.

Sušić ne voli mnogo eksperimentisati sa formacijom, te iako nije objavio sastav, gotovo je pa sigurno da će početi sa dvojicom napadača, Džekom i Ibiševićem, te trojicom igrača sredine terena (Pjanić, Misimović, Medunjanin) i Senadom Lulićem na lijevoj strani.

Pjanić, Misimović i Medunjanin na sredini terena imaće zadatak da donesu što je moguće veći posjed lopte Zmajevima, kako bi Džeko i Ibišević u napadu imali više upotrebljivih lopti.

Na lijevoj strani ordiniraće Lulić i Sejad Salihović, dok će se desno po potrebi izvlačiti Ibišević i Misimović.

U odbrani također ne bi trebalo biti promjena, pa će na stoperskim pozicijama zaigrati Ermin Bičakčić i Emir Spahić, na desnoj strani Avdija Vršajević, a na golu, naravno, Asmir Begović.

sport.ba

tačno.net
Autor 11.10.2013. u 13:55