Ovo je deset najvećih izdajnika u fudbalu

tačno.net
Autor/ica 30.10.2013. u 08:21

Ovo je deset najvećih izdajnika u fudbalu

Danas su rijetki fudbaleri kao Ryan Giggs, Francesco Totti ili Xavi, koji su cijelu svoju karijeru proveli u jednom klubu.

Mnogo je više slučajeva igrača koji su promijenili po deset, pa i više ekipe, a ovo je deset najvećih izdajica modernog fudbala.

10. Luis Enrique

Bivši trener Miralema Pjanića u Romi igrao je za Real Madrid pet godina, a onda je senzacionalno prešao u redove Barcelone. Tamo je ostao osam godina, postavši i kapiten ekipe.

9. Samir Nasri

Menadžer Arsenala Arsene Wenger želio je po svaku cijenu zadržati Nasrija na Emiratesu. Međutim, on je odbio novi ugovor Topnika i potpisao za mnogo veći novac sa Manchester Cityem.

8. Kenny Miller

Miller je nosio dres Glasgow Rangersa, a onda je izazvao zgražanje potpisavši za Celtic. Nosio je pet godina dres Celtica, a potom se vratio u Rangerse gdje je ostao tri sezone.

7. William Gallas

Gallas je uz dosta kontroverzi prešao u Arsenal iz Chelseaja, kao dio transfera Ashleya Colea. Kada mu je istekao ugovor sa Arsenalom, potpisao je za njihove najveće rivale, Tottenham.

6. Zlatan Ibrahimović

Švedski napadač igrao je za mnoge klubove u svojoj karijeri. Između ostalih, nosio je i dres sva tri najveća italijanska kluba. Navijači Juventusa mu neće oprostiti odlazak iz Torina, kada je Stara dama izbačena u Seriju B i to redove Intera.

5. Nicolas Anelka

Slično kao i Zlatan Ibrahimović, Anelka je promijenio mnoge klubove. Tačnije, ovaj je Franciz igrao za čak 11 klubova tokom svoje karijere. U gotovo svakom klubu pravio je incidente, odbijao da trenira, sukobljavao se sa navijačima…

4. Ashley Cole

Ashley Cole je napustio Arsenal i otišao u Chelsea za novcem 2006. godine. Redovno provocira navijače Arsenala, te je postao jedna od najomraženijih osoba na Emiratesu.

3. Robin van Persie

Navijači Arsenala nisu niti malo zamjerili Cescu Fabregasu kada je otišao u Barcelonu, ali Robinu van Persiu odlazak u Manchester United nikada neće oprostiti.

2. Luis Figo

Figo je uspješno nosio dres Barcelone pet godina, prije nego je šokirao sve u Kataloniji, kada je za 60 miliona eura potpisao za Real. Postao je jedna od najomraženijih, ako ne i najomraženija, osoba na Camp Nou ikada.

1. Sol Campbell

Campbell je dao čvrsto obećanje navijačima i upravi Tottenhama da nikada neće preći u Arsenal. Samo 24 sata nakon što mu je istekao ugovor sa Tottenhamom, potpisao je Arsenal.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 30.10.2013. u 08:21