Ovo je najbolji Bayern ikad, kvaliteta mu je vanzemaljska

tačno.net
Autor/ica 28.2.2014. u 09:50

Ovo je najbolji Bayern ikad, kvaliteta mu je vanzemaljska

Izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge smatra da je aktuelna Bayernova ekipa pod vodstvom Pepa Guardiole jača od bilo koje druge u historiji tog kluba.

U posljednjih je 12 mjeseci Bayern je osvojio naslove u Bundesligi, Ligi prvaka, DFB-Pokalu, UEFA-inom Superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, a na dobrom su putu da ponove prošlogodišnje uspjehe. Prošle ih je sezone na trenerskoj klupi vodio Jupp Heynckes, a Guardiola je nastavio kročiti stazom uspjeha.

U Bundesligi nakon 22 kola imaju nevjerovatnih 19 bodova prednosti ispred prvih pratilaca, u Ligi prvaka su na rubu plasmana u četvrtfinale, a u DFB-Pokalu su dogurali do polufinala.

– Prošla je sezona bila jednostavno briljantna. Trenutno ispisujemo tako uspješnu priču kakvu prije nismo iskusili. Imali smo puno sjajnih ekipa tokom godina, počevši od 1970.-ih s Franzom Beckenbauerom, Gerdom Müllerom i Seppom Maierom kada smo osvojili tri Evropska kupa zaredom. Nevjerovatno postignuće. Ali ovo je drugačije vrijeme nego onda. Kvaliteta koju sada imamo na terenu i na klupi je vanzemaljska. Klub prolazi kroz najbolji period u svojoj historiji – rekao je Rummenigge za klupsku web-stranicu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.2.2014. u 09:50