Ovo su igrači koji bi trebali zaigrati za BiH sa novim selektorom

tačno.net
Autor/ica 24.11.2014. u 11:35

Ovo su igrači koji bi trebali zaigrati za BiH sa novim selektorom

Odlaskom Safeta Sušića sa mjesta selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine neminovno će se desiti određene promjene u ekipi.

Safet Sušić je smijenjen sa dužnosti selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine dan nakon poraza od Izraela u okviru četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Iako se još uvijek ne zna ko će biti novi selektor, sigurno je da će biti određenoih promjena u reprezentaciji, kada je u pitanju igrački kadar.

Sušić je iz samo njemu znanih razloga zapostavljao neke igrače, te tvrdoglavo ustrajao na činjenici da u ekipi ima samo dva napadača.

To je nešto što će se sigurno promijeniti.

Kao prvo, novi selektor, ko god on bio, sigurno neće moći ignorisati podatak da sjajni Semir Štilić igra u životnoj formi, te se očekuje da fenomenalni vezista Wisle iz Krakowa nađe svoje mjesto među Zmajevima.

Osim nekadašnjeg fudbalera sarajevskog Željezničara, za očekivati je da poziv dobije i mladi napadač Cesene Milan Đurić, koji bi uz Edina Džeku i Vedada Ibiševića trebao biti treći napadač Zmajeva.

Također, poziv bi za narednu utakmicu trebao dobiti i Mario Vrančić, koji će do marta, kada Zmajevi igraju naredne utakmice, dobiti sve potrebne papire za nastup u državnom dresu BiH.

Osim ove trojice fudbalera, novi selektor bi mogao dodati još “svježe krvi”, iako treba biti realan pa priznati kako Bosna i Hercegovina nema neku ogromnu bazu igrača.

S druge strane, još je uvijek nepoznata situacija vezana za Ervina Zukanovića.

Navodno Zukanović nije bio u sukobu sa Sušićem, već i sa čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali i sa pojedinim igračima, pa je njegova sudbina u reprezentaciji pod velikim znakom pitanja.

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.11.2014. u 11:35