Ovo su najgori ugovori u svijetu sporta

tačno.net
Autor/ica 19.12.2013. u 08:47

Ovo su najgori ugovori u svijetu sporta

Što su igrači više plaćeni, veća je šansa da se neki klub “zakopa” plaćajući visoku platu igraču koji to ne zaslužuje. Ovo su igrači koji su trenutno za svoje poslodavce bunar bez dna.

Niklas Bendtner nema platu koja bi spadala u rang najviših u svetu fudbala, ali pošto je prethodnih godina doveo sebe do tog nivoa da je postao sinonim za beskorisnost, 50 hiljada funti nedeljno svakako je velika cena ni za šta.

Bendtner, naravno, misli da zaslužuje i veću platu od ove.

Amare Stodemajer je nekad bio jedan od statistički najboljih igrača u NBA. Ključna reč je nekad. Njujork se “zeznuo” 2010. i potpisao mamutski ugovor sa ovim igračem po kojem je dužan da mu isplati 99 miliona dolara za 5 sezona.

Stodemajer ima velikih problema sa povredama, nije odigrao ni u jednoj sezoni svih 82 utakmica upravo zbog toga za Nikse.

Zbog te ogromne plate koja je “napunila” njihov budžet Niksi ne mogu da naprave tim koji će biti kandidat za nešto više i moraju da čekaju da mu ugovor istekne, kako bi krenuli da grade tim od nule.

Sem Bedford u NFL timu Sent Luis Rems ima takođe masivan ugovor od čak 78 miliona za 6 godina. To je bio njegov prvi ugovor, koji je “zaradio” kao prvi pik na draftu 2011. Problem je što Bedford ima problema sa povredama, ali i što nije opravdao očekivanja – radi se o dobrom kvoterbeku, ali nije kvalitetom u prvih 5 lige, što bi morao da bude gledajući njegovu platu. Ali ovo je samo još jedna loša procena skauta u američkim sportovima.

Još jedna očajna procena u američkoj bejzbol ligi – Aleks Rodrigez je trenutno najplaćeniji sportista današnjice, sa neverovatnih, garantovanih 10 godina ugovora ukupno vrednih 275 miliona dolara! Takav ugovor teško da bi potpisao bilo ko u bilo kom sportu, imajući u vidu koliki je period tih 10 godina, ali, eto, Njujork Jenkis su potpisali takav sporazum.

Čak i da je Rodrigez najbolji igrač lige, ovo bi bio problem, a on je daleko od toga, čak je za vreme svog igranja u Njujorku često povređen, a sada se suočava i sa suspenzijom zbog uzimanja dopinga. Kakvo bacanje para za Njujork.

sportske.net

tačno.net
Autor/ica 19.12.2013. u 08:47