Ozil “pregovara” sa Khedirom, Čech od januara na golu “Topnika”?

tačno.net
Autor/ica 20.11.2014. u 11:51

Ozil “pregovara” sa Khedirom, Čech od januara na golu “Topnika”?

Prema najavama sa ostrva, navijače londonskog Arsenala očekuje užurbana zimska pijaca.

Prioritet Arsenala za zimski prelazni rok jeste pojačavanje ekipe na mjestu zadnjeg veznog fudbalera.

U tom kontekstu, u vezi sa Arsenalom se već neko vrijeme vezuju raznorazne špekulacije, ali je jedno ime lajt motiv. U pitanju je Sami Khedira, zlatni Nijemac iz Brazila, koji bi tokom januara mogao da napusti Real Madrid.

Njemački vezista je žrtva ogromne konkurencije u kraljevskom klubu, želi da igra, to je poručio i Carlu Ancelottiju. Bilo je riječi i tokom ljeta da će otići, ali je odlučio da ipak vidi kako će se stvari odvijati.

Čini se da su se stvorili uslovi za prijateljski rastanak, a Arsenal vrijedno radi kako bi dočekao potpis njemačkog fudbalera. S tim u vezi, Wenger je angažovao ‘tajne adute’, Khedirine prijatelje iz reprezentacije, Pera Mertesackera i Mesuta Ozila.

Visoki Nijemac tvrdi da je upravo Ozil u ulozi pregovarača, da ubjeđuje Kediru da se preseli na Emirates

„Naravno da se zalažem da što više kvalitetnih njemačkih fudbalera dođe u klub, Ozil je već razgovarao sa Khedirom nekoliko puta. Njegov ugovor ističe narednog ljeta.“, podsjeća Mertesacker.

U isto vrijeme, u engleskoj javnosti se pojavljuju informacije da je Wenger aktivno uključen u dovođenju još jednog golmana u svoj tim. Nakon što je Šćešnom pojačao konkurenciju Ospinom, francuz se sada ustremio na jako zvučno pojačanje na golu. Izveštaji sa ostrva čak sugerišu da su pregovori u poodmakloj fazi.

U pitanju je iskusni Petr Čech, dugogodišnji prvi golman Chelseaja koji je izgubio svoje mjesto od Churtoisa, i koji želi standardnu minutažu.

Čech je nedavno istakao da nije u poziciji da razmatra svoju budućnost kada u ugovoru ima još dvije godine, te da čitavu stvar prepušta klubu.

Situaciju podnosi kao veliki profesionalac kakav jeste, nema sumnje da će Chelsea u zajedničkom dogovoru izaći u susret svom dugogodišnjem članu.

Da li će dobiti dozvolu da ode baš u Arsenal i pojača konkurenta, ostaje da se vidi.

tačno.net
Autor/ica 20.11.2014. u 11:51