Pandža: “Nama, Hrvatima i Hercegovcima, BiH je također domovina”

tačno.net
Autor/ica 31.5.2013. u 07:35

Pandža: “Nama, Hrvatima i Hercegovcima, BiH je također domovina”

Reprezentacija BiH će za nekih tjedan dana odigrati važnu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine. Sušićevi izabranici pokušat će svladati Latviji čime bi ostali u vodstvu u svojoj skupini.

U Latviji nas zanima samo pobjeda. No, kako bi došli do nje moramo pristupiti maksimalno oprezno i odlučno. Oni nemaju što izgubiti, stoga svaki naš slabiji pristup utakmici mogu kazniti. Toga smo svjesni, bolji smo i vjerujemo u pobjedu”, rekao je jedan od Sušićevih odabranih nogometaša za Latviju Boris Pandža dok je bio u posjeti Širokom Brijegu, gdje je odigrao revijalnu utakmicu prošloga vikenda.

Bila mi je čast ponovno se vratiti na mjesto odakle je krenula moja profesionalna karijera i biti dio te ekipe. Uživao sam ponovno zaigrati sa nekadašnjim suigračima. Bili smo prava klapa i uistinu mi je čudno kako neki iz te generacije nisu uspjeli. Izgleda, da su tada bila nekakva drukčija vremena. No, pored ovog našeg okupljanja i utakmice, najbitnije od svega je posjet grobu i molitva za našeg tragično preminulog suigrača Josipa Musu”, dodao je Pandža.

Na aktualnom Sušićevom popisu su pored Pandže još dvojica Hrvata (Ivan Sesar i Toni Šunjić), no unatoč tome reprezentacija ove zemlje još uvijek najveći broj navijača ima u bošnjačkom narodu.

I mi Hrvati smo dio Bosne i Hercegovine. Naša država je BiH i stoga ne vidim razloga zašto Hrvati koji ovdje žive ne bi navijali i za reprezentaciju BiH. Na stranu politika, sport je nešto drugo. Treba napokon prošlost i nesretni rat ostaviti iza sebe i okrenuti se boljoj budućnosti. Meni je osobno kao Hrvatu i Hercegovcu čast i privilegija što mogu biti dio reprezentacije BiH koja je i moja domovina”, zaključio je Pandža.

bljesak

tačno.net
Autor/ica 31.5.2013. u 07:35