Pandža ponovo okuplja zlatne kadete u Kaknju

tačno.net
Autor/ica 16.5.2016. u 09:42

Pandža ponovo okuplja zlatne kadete u Kaknju

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH danas će se okupiti u Kaknju gdje će početi drugi dio priprema pred nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji od 23. juna do 3. jula ove godine.

Selektor Josip Pandža je nedavno objavio spisak za Mundobasket, a planirano je da zlatni bh. kadeti odigraju prijateljske utakmice protiv Egipta i Turske.

Potvrđeno je da će narednog mjeseca zlatni kadeti odigrati i dvomeč protiv vršnjaka iz Španije, što će biti generalna proba za izabranike Josipa Pandže pred premijerni nastup na SP. Ovi mečevi biće održani u Sarajevu i Kaknju.

Josip Pandža je pozvao sljedeće igrače: Džanan Musa (Cedevita), Lazar Mutić (Baloncesto), Sani Čampara, Srđan Kočić i Semin Karić (Spars), Vedran Mirković, Amar Barukčija, Emir Bačvić (Koš), Stefan Radosavljević, Aljoša Janković (Igokea), Emir Čerkezović (Sloboda), Drago Cvitanović (Brotnjo), Miladin Vlačić (Budućnost Bijeljina), Adi Alikadić (Radnički Goražde), Semin Burko (Čelik) i Denis Milinović (Busovača).

Aktuelni prvaci Evrope na SP u Španiji igraće u Grupi D u kojoj se još nalaze Južna Koreja, Francuska i Dominikanska Republika.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.5.2016. u 09:42