Pandža: Želimo plasman u polufinale EP-a, ali ne smijemo izgoriti u toj želji

tačno.net
Autor/ica 14.8.2015. u 08:53

Pandža: Želimo plasman u polufinale EP-a, ali ne smijemo izgoriti u toj želji

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će igrati meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Litvaniji protiv odgovarajuće selekcije Njemačke.

Bh. košarkaši do 16 godina okončali su drugu rundu takmičenja u Kaunasu na drugom mjestu grupe F, s omjerom od tri pobjede i dva poraza.

U četvrtfinalu će odmjeriti snage s Njemačkom koja je drugu rundu završila na trećem mjestu grupe E, s istim omjerom kao BiH, ali dosta slabijom koš razlikom.

Selektor BiH Josip Pandža očekuje tešku utakmicu protiv fizički moćne reprezentacije, te ističe da prevagu u ovom meču može donijeti veliki broj faktora.

“Ovo su mladi momci koji mnogo žele ostvariti plasman u polufinale. Moj glavni cilj trenutno je da ne dozvolim da ekipa izgori u toj želji, te da atmosferu održim na željenom nivou. Moramo ostati smireni, a to bi mogao biti ključ našeg uspjeha. Kao i mi, Nijemci se nalaze u dobrom ritmu, savladali su Litvaniju koja je po mom mišljenju favorit prvenstva. Fizički su snažna ekipa i sigurno nas očekuje težak posao”, izjavio je Feni Pandža.

Selektor BiH dodaje da vjeruje u kvalitet svog tima koji je košarkaški talentovanija ekipa od Njemačke, ali da će cijeli tim morati biti na visokom nivou da bi upisali novu pobjedu.

Za četvrtfinale će moći računati na sve igrače, iako je ponajbolji igrač Džanan Musa u meču protiv Hrvatske imao problema s alergijom koja je izazvala osip. S Musom će biti sve u redu, osip se povlači i nastupit će protiv Njemačke.

Pandžini izabranici su osvojili zlatnu medalju na nedavno okončanoj olimpijadi mladih (EYOF) u gruzijskom Tbilisiju, a sada imaju dobru priliku da prvi put u ovoj kategoriji izbore plasman u polufinale EP-a.

Utakmica BiH – Njemačka počinje u 16.45 sati. U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se: Španija – Francuska (14.30), Finska – Litvanija (19.00) i Turska – Srbija (21.15).

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 14.8.2015. u 08:53