Papac: Realno je očekivati da igramo sa jednim napadačem

Stefa
Autor/ica 11.6.2014. u 14:15

Papac: Realno je očekivati da igramo sa jednim napadačem

Da je znao da ćemo dvije godine kasnije biti učescnici Mundijala Saša Papac se vjerovatno ne bi odlučio na kraj karijere.

Danas kada sa uspjehom na njegovoj poziciji igraju poletni Sead Kolašinac i Ermin Bičakčić, Saša je idealan sagovornik na temu reprezentacije i svega onoga što slijedi u Brazilu.

„Prvo je kolo i Argentina na otvaranju vjerojatno neće biti u vrhunskoj formi. Tu trebamo vidjeti našu šansu i tražiti pozitivan rezultat od kojeg ne treba bježati. Ne treba napominjati snagu Argentine, ona se odavno zna. Međutim, otvaranje prvenstva uvijek nosi posebnu težinu i mislim da možemo očekivati dobar rezultat,“ izjavio je Saša Papac za Dnevni list.

„Bez obzira na rezultat protiv Argentine, protiv Irana i Nigerije ćemo vidjeti jesmo li kadri proći dalje. Očekujem pravu borbu koja će pokazati jesmo li spremni učiniti novi iskorak. Nezahvalno je biti prognozer za Svjetsko prvenstvo, puno toga može donijeti prevagu na jednu ili drugu stranu. Imaš tri utakmice za pokazati najbolje od sebe i izboriti se za veliki rezultat,“ dodao je Saša.

Upitan da li očekuje igru sa jednim napadačem i protiv Argentine kao što smo igrali u utakmicama na američkoj turneji, Papac je odgovorio.

„Ne vjerujem da će se Sušić odlučiti na igru na sve ili ništa. Čisto sumnjam da možemo na takvom nivou takvom igrom parirati Argentini 90 minuta. Realno je očekivati igru s jednim napadačem, a vjerujem da prednost ima Edin Džeko, koji pokazuje odličnu formu. Očekujem da i on da svoj doprinos u toj utakmici, uostalom kao i svaki igrač koji dobije priliku igrati. Džeko je u prednosti, ali Ibišević može dati veliki doprinos. Što se tiče Džeke, on je naš najbolji igrač i logično je da naša igra bude okrenuta prema njemu. On je kapacitet koji nas može vući naprijed čitavo prvenstvo.“

Nije isključio ni mogućnost skorog angažmana u Nogometnom savezu BiH.

„Razgovarali smo u dva navrata, ali nakon Svjetskog prvenstva ćemo vidjeti što i kako dalje. Postoji obostrana želja za saradnjom, nije u pitanju nikakav trenerski posao, to me trenutno ne zanima, ali razgovarali smo o radu vezanom za mlađe reprezentativne kategorije,“ dodao je Papac.

sportsport.ba

Stefa
Autor/ica 11.6.2014. u 14:15