“Pellegrini zna kako iskoristiti Džeku”

tačno.net
Autor/ica 1.8.2013. u 08:23

“Pellegrini zna kako iskoristiti Džeku”

Manchester City je u jučerašnjem susretu Audi Cupa savladao AC Milan rezultatom 5:3, a jedna od ključnih karika u ovoj pobjedi Građana bio je i naš reprezentativac, Edin Džeko koji je postigao dva gola.

Po završetku utakmice, Džeko je proglašen najboljim igračem, a nakon toga su uslijedile pohvale medija širom Evrope. Sjajnu formu sa azijske turneje Džeko je uspio da donese sa sobom u Njemačku te je nastavio nemilice pogađati.

Čini se kako je naš reprezentativac jako brzo zaboravio sve probleme koje je imao tokom ‘vladavine’ Roberta Mancinija te se svim silama trudi da Manuelu Pellegriniju uzvrati ukazano povjerenje – i to mu savršeno polazi za rukom.

U klub su također stigla dva ofanzivca, Stevan Jovetić i Alvaro Negredo. Radi se o vrhunskim igračima koji su i tokom svog boravka u slabijim ekipama (Sevilla i Fiorentina) bili strah i trepet za one najbolje.

Ipak, čini se kako je Džeko po svim aspektima ‘za koplje’ ispred svih te mnogi mediji na Otoku smatraju kako će ove sezone biti neprikosnoven u vrhu.

Pohvale također idu i Manuelu Pellegriniju sa kojim City (barem u ovom pripremnom periodu) izgleda dosta bolje. Čini se kao da svaki igrač na terenu zna svoj tačan zadatak što i nije baš bio slučaj dok je na klupi sjedio Roberto Mancini.

Za kraj treba dodati da se finale Audi Cupa između Manchester Cityja i Bayerna igra večeras te se nadamo kako ćemo moći uživati u novim majstorijama našeg reprezentativca.

 

 

 

 

 

 

izvor: sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 1.8.2013. u 08:23