Petrović: To je Bosna, kada uđe u ludi ritam postaje opasna

tačno.net
Autor/ica 6.9.2013. u 16:34

Petrović: To je Bosna, kada uđe u ludi ritam postaje opasna

U trećem susretu Evropskog košarkaškog prvenstva naš nacionalni tim stigao je do prve pobjede. Acini Zmajevi su sjajnom završnicom slomili Crnogorce, te su tako ostali u igri za plasman u naredni krug takmičenja.

“Igračima ovaj susret može biti strahovita pouka. Ovo je ono što nam je trebalo. Povrede su normalne u ovakvom sistemu takmičenja. Vidjeli ste šta znači kada imate dva ili tri playa u rosteru. Jučer je Pašalić odigrao dobro, dok je danas Gordić bio taj koji nas je zapalio. To je Bosna, kada uđe u svoj ritam može biti jasko opasna”, istakao je Petrović.

“Makedoncima fali jedan izuzetno bitan igrač, ali nećemo se na to obazirati. Fizički smo spremni, a ova pobjeda nam mnogo znači. Sutra je slobodan dan, pripremat ćemo se za Makedoniju, a onda ćemo razmišljati o Litvaniji”, dodao je Petrović.

Bh. selektor je znao proslaviti pobjedu.

“Dosta je tenzija oko nas i nije lako. Sinoć sam po dolasku u svlačionicu osjetio pozitivne vibracije. Istina, imali smo i danas dosta gluposti. Pogledat ćemo snimak i reći ću momcima da se ne može igrati samo srcem, nego i mozgom. Onog trenutka kada smo produžili pas, dolazili smo do otvorenih šuteva. Pobjeda nam mnogo znači i u psihičkom smislu”, govori Petrović i osvrće se na igru Mirze Teletovića.

“Moramo biti svjesni da Mirza nije faktički igrao 14 mjeseci, a sve naše dobre partije u pripremnom periodu su dolazile kada smo bili dobri u odbrani. Istina, danas nismo dobro zatvarali defanzivni skok, no sada je to manje bitno. Protiv Makedonije je ključna stvar braniti pikove. Ako ćemo umirati, umirat ćemo s Mirzom.”

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 6.9.2013. u 16:34