Pique: Messi je promijenio utakmicu, sretni smo što ga imamo u ekipi

tačno.net
Autor/ica 11.4.2013. u 07:17

Pique: Messi je promijenio utakmicu, sretni smo što ga imamo u ekipi

Ulazak Lionela Messija u igru u 62.minuti bio je ključan za plasman Barcelone u polufinale Lige prvaka u uzvratnom četvrtfinalnom srazu s PSG-om na Camp Nou stadionu, smatra stoper katalonskog diva Gerard Pique.

Zbog povrede bedrenog mišića Messi nije bio u početnom sastavu domaće ekipe. Ušao je u igru pri vodstvu PSG-a 1-0, koji je s tim rezultatom imao polufinale u rukama. Messi je u 71. minuti pokrenuo akciju za izjednačenje na 1-1, golom Pedra što je Kataloncima bilo dovoljno za ulazak među četiri najbolje ekipe šestu godinu zaredom.

“Stvarno smo sretni što imamo Lea u ekipi i normalno je da smo ga iskoristili. Njegova prisutnost na terenu nam je vrlo važna, jer on je oslonac naše ekipe. Možepostići gol, može dodati pravu loptu, on može sve. Puno nam je pomogao. Pa govorimo o najboljem nogometašu svijeta”, rekao je Pique, te dodao:

“Odigrali smo dobru utakmicu i mislim da smo zasluženo prošli dalje. Zbog toga smo stvarno sretni. Oni su u prvoj utakmici postigli gol u zadnjoj minuti. Tada smo zaslužili i malo više od 2-2. Dakle, Barcelona je zasluženo u polufinalu.”

PSG-ov igrač Christophe Jallet bio je zadovoljan dojmom koji je ostavila njegova ekipa, iako se nije uspjela kvalificirati u polufinale.

“Dali smo sve što smo imali u ovoj utakmici. Nismo se uplašili Barcelone i igrali smo našu igru. Napravili smo im dosta problema s našom igrom u napadu i mislim da su Barcelonini igrači bili prilično nervozni. Nisu bili daleko od eliminacije.”

Svoje viđenje dvoboja ponudio je i golman PSG-a Salvatore Sirigu.

“Stvarno smo odigrali dobru utakmicu od samog početka. Znali smo kada se trebamo braniti, a kada napadati. Na kraju možemo biti ponosni s onime što smo pokazali, iako žalimo što nismo prošli dalje. Mogli smo.”

tačno.net
Autor/ica 11.4.2013. u 07:17