Pirlo: Čuo sam se s Ancelottijem ali nije mi ništa nudio

tačno.net
Autor/ica 10.8.2013. u 07:48

Pirlo: Čuo sam se s Ancelottijem ali nije mi ništa nudio

Italijanski nogometni “čarobnjak” Andrea Pirlo otkrio je tamošnjim medijima da uprkos 34 godine na leđima i dalje ne razmišlja o kraju svoje karijere.

Pirlu aktuelni ugovor s Juventusom, dvostrukim uzastopnim prvakom Italije, ističe na kraju ove sezone, no novi ne namjerava potpisivati sve do kraja sezone.

– Razgovarao sam s čelnim ljudima kluba i opet ćemo se sastati na kraju sezone. Želim nastaviti igrati u Juventusu, ali samo ako ću i dalje biti potreban, odnosno ako ću biti u planovima prve ekipe. Ne moram nastaviti igrati u Juventusu samo zato što se zovem Pirlo – rekao je Italijan pa nastavio:

– Novac neće biti prepreka u potpisivanju novog ugovora, ali uslov je da budem važan dio ekipe. Ako se ne uspijemo dogovoriti, vjerovatno ću nastaviti karijeru u inostranstvu igrajući za klub koji se bori za naslov prvaka. Još se uvijek osjećam dobro i vjerujem da mogu igrati na visokom nivou još nekoliko godina – smatra Pirlo, kojeg se ovog ljeta povezivalo s Real Madridom.

– Niko me nije zvao. S Carlom Ancelottijem (trener Reala i bivši Pirlov trener iz Milana) se često čujemo, no nije mi zasada ništa nudio – zaključio je Pirlo.

 

 

 

izvor:sport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.8.2013. u 07:48