Pjanić i Bešić popravljaju “krvnu sliku” BiH na euro-sceni

tačno.net
Autor/ica 19.2.2015. u 10:30

Pjanić i Bešić popravljaju “krvnu sliku” BiH na euro-sceni

Nakon prvih mečeva osmine finala Lige prvak koje smo gledali u utorak i srijedu, večeras će na scenu izaći fudbaleri koji sa svojim klubovima igraju Europa ligu u okviru prvih utakmica šesnaestine finala.

Ipak, za razliku od susreta najelitnijeg klupskog takmičenja, u kojem Bosna i Hercegovina nije imala svog predstavnika na terenu (Kolašinac nije bio u sastavu Schalkea op.a), večeras bi “krvnu sliku” bh. fudbala na evropskoj sceni trebali popraviti Muhamed Bešić i Miralem Pjanić.

Mladog veznjaka reprezentacije Bosne i Hercegovine i njegov Everton očekuje gostovanje kod Young Boysa u Bernu, a od Karamela svi u Engleskoj očekuju pozitivan rezultat kako bi sebi olakšali posao u revanšu. Obzirom u kako jakoj grupi su igrali u grupnoj fazi Europa lige, gostovanje u švicarskoj ne bi trebao biti veliki problem za izabranike Roberta Martineza.

Baš kao i njegov reprezentativni kolega, tako će i Miralem Pjanić sa svojom Romom u terminu od 19 sati na stadionu Olimpico dočekati holandski Feyenoord. Sjajnog bh. veznjaka, koji je ovih dana bio u centru pažnje zbog velikog interesovanja Liverpoola za njegove usluge, nije bilo u sastavu Vučice u prvenstvenom duelu protiv Parme, a glavni razlog je bila lakša prehlada.

Interesantno će biti i u susretima u Liverpoolu, Londonu i Sevilli. Na White Hart Lane stiže Fiorentina, dok će turski Besiktas gostovati na Anfieldu. Ekipa Borussije M’gladbach, koja je u play-offu eliminisala Sarajevo, gostuje u Andaluziji kod Seville.

Osim Pjanićevog, večeras se očekuje i nastup Muhameda Bešića u timu Evertona. Karamele također imaju ulogu favorita na utakmici protiv švicarskog Young Boysa. Na El Madrigalu gost Villarreala biti će prvak Austrije Salzburg, a dobre igre iz domaćeg prvenstva fudbaleri Wolfsburga pokušati će prenijeti i na duel Europa lige u kojem kao domaćin dočekuju Sporting iz Lisabona.

Još jedan Bosanac, koji nikada nije nastupa za Bosne i Hercegovinu, biti će večeras na terenu. Miroslav Radović biće prva violina Legije iz Varšave na gostovanju kod Ajaxa.

Europa liga, šesnaestina finala:
Aalborg – Club Brugge (19:00)
AS Roma – Feyenoord (19:00)
Dnipro – Olympiakos (19:00)
PSV – Zenit Petersburg (19:00)
Torino – Ath. Bilbao (19:00)
Trabzonspor – Napoli (19:00)
Wolfsburg – Sporting (19:00)
Young Boys – Everton (19:00)
Ajax – Legia (21:05)
Anderlecht – Din. Moscow (21:05)
Celtic – Inter (21:05)
Guingamp – Din. Kiev (21:05)
Liverpool – Besiktas (21:05)
Sevilla – Borussia Moenchengladbach (21:05)
Tottenham – Fiorentina (21:05)
Villarreal – Salzburg (21:05)

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.2.2015. u 10:30