Pjanić: Imamo bolju ekipu nego u prošlim kvalifikacijama

Autor/ica 6.9.2012. u 17:27

Pjanić: Imamo bolju ekipu nego u prošlim kvalifikacijama

 

Miralem Pjanić nije igrao prošlog vikenda u velikoj pobjedi Rome na gostovanju kod Intera, ali je sjajni mladi reprezentativac BiH ipak stisnuo zube i došao na okupljanje reprezentacije BiH.

Pjanić se od dolaska u Feldkirch, manji austrijski gradić na granici sa Lihtenštajnom, nalazi na terapijama kod fizioterapeuta reprezentacije Bosne i Hercegovine Ismara Hadžibajrića, ali trenira normalnim intezitetom i biće spreman za utakmicu sa Lihtenštajnom u petak i Latvijom u utorak.
 
“Dobro je, povreda je već iza mene. Za mene je bilo od izuzetne važnosti da igram za svoju reprezentaciju u ove dvije utakmice. Danas nema laganih protivnika, ali treba biti realan i reći da smo kvalitetniji”, kaže Miralem Pjanić za SportSport.ba.
 
“Protiv Lihtenštajna nam bi mnogo olakšalo kada bi rano postigli gol. Oni će se braniti, a kad im zabijemo gol, sve se mijenja i mi ćemo onda i mnogo lakše igrati. Ne sumnjam u sebe i svoje saigrače. Sada već svi imamo iskustva i mislim da je ova ekipa jača nego u prošlim kvalifikacijama”, rekao je između ostalog Pjanić u razgovoru za SportSport.ba.
Autor/ica 6.9.2012. u 17:27