Pjanić: Možemo dobiti Bayern

tačno.net
Autor/ica 5.11.2014. u 10:29

Pjanić: Možemo dobiti Bayern

Roma je u prvom susretu Lige prvaka protiv Bayerna iz Minhena posramljena na svom Olimpicu. Razigrani Bavarci predvođeni Robbenom sedam puta pogađali su mrežu Vučice.

Iako je samopouzdanje podobro poljuljano, u Romi vjeruju da sutra ipak mogu iznenaditi Bayern i donekle se revanširati za jedan od najtežih poraza u historiji kluba. Optimista je i Miralem Pjanić.

“Nećemo odstupiti od dosadašnjeg sistema igre. U prošlom kolu smo skrenuli sa pravog puta, ali iz poraza od 7:1 smo izvukli pouke. Rezultat jeste teško prihvatiti, ali to je sport i mi taj meč što prije trebamo zaboraviti. Sutra je nova utakmica, a nama se katastrofa iz Rima ovog puta neće ponoviti. I Bayern ima slabosti, a mi ćemo ih sutra pokušati iskoristiti. Želimo dokazati da se možemo nositi i sa najvećima”, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare Pjanić.

“Bayern je prvi favorit naše grupe, ali se nadamo da ćemo ovog puta obradovati naše navijače. Još uvijek nismo postigli željeni nivo igre, a jedini pravi put za nas je nastaviti ispravno raditi. I kada je teško trebamo ostati jedinstveni”, dodao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 5.11.2014. u 10:29