Pjanić: Svu pažnju moramo usmjeriti na Lihtenštajn

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 09:32

Pjanić: Svu pažnju moramo usmjeriti na Lihtenštajn

Reprezentativci BiH u fudbalu, koji su jučer stigli u Sarajevo, okupili su se danas u Hrasnici na prvom treningu uoči historijskih duela sa Lihtenštajnom, a zatim i Litvanijom

Nećemo slušati šta se dešava okolo, moramo se 100 posto skoncentrisati na obje utakmice, ostvariti pobjede i plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazil, istakao je Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH i jedan od najboljih igrača Rome.

On je kazao da bh. reprezentativci samo razmišljaju o utakmici u petak sa Lihtenštajnom.

“O meču u Litvaniji još ne mislimo. Moramo svu našu pažnju usmjereti ka utakmici sa Lihtenštajnom u kojoj nam sigurno neće biti lako, kao u prvom u kolu kada smo ih pobjedili rezultaom 8:1 na njihovom terenu. Koliko smo čuli, to je totalno nova ekipa, koja može napraviti probleme mnogima. Zbog toga ćemo biti posebno oprezni da nam se ne bi dogodio kiks. Vjerujemo u sebe i svoju snagu i nadamo se plasmanu na naredni Mundijal”, istakao je Pjanić.

Među 21 igračem na današnjem treningu bio je i reprezentativac Zvjezdan Misimović.

“Svako zna o čemu se radi. Moramo se dobro pripremiti za utakmice sa Lihtenštajnom i Litvanijom koje sigurno neće biti lake po naš tim. Ipak, ovo je velika šanska koja nam se ukazala i trebamo i moramo je iskoristiti. Ako odigramo kako znamo i možemo, pobjedit ćemo u obje utakmice, pobjedit ćemo i otići na plasman”, poručio je Misimović, dodavši da niko ne smije podcijeniti ni reprezentaciju Lihtenštajna, a isto tako i Litvanije.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu, koji su jučer stigli u Sarajevo, okupili su se danas u Hrasnici na prvom treningu uoči historijskih duela sa Lihtenštajnom, a zatim i Litvanijom, nakon kojih će BiH, u slučaju dvije pobjede, po prvi put nastupiti na svjetskoj smotri najboljih selekcija. U Sarajevo nije stigao samo Senad Lulić, zbog prinove u porodici, dok Jasmin Fejzić nije trenirao zbog povrede.

BiH će u petak u Zenici ugostiti Lihtenštajn, a zatim će 15. oktobra odmjeriti snage s Litvanijom u Kaunasu. U slučaju dvije pobjede, bez obzira na rezultate drugoplasirane Grčke, Bosna i Hercegovina će ostvariti historijski uspjeh, plasman na SP naredne godine u Brazilu.

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 09:32