Pjanić: U Cardiff idemo da vratimo tri izgubljena boda

tačno.net
Autor/ica 9.10.2014. u 09:50

Pjanić: U Cardiff idemo da vratimo tri izgubljena boda

Nakon oproštaja Zvjezdana Misimovića, Miralemu Pjaniću povjerena je mnogo veća odgovornost za organizaciju naše igre. No, naš dragulj u utakmici protiv Kipra nije bio na očekivanom nivou.

Bez obzira na jedanaesterac koji nije realizirao, Pjanić nije ostavio naročito dobar dojam. Neki će to objasniti pozicijom koju je igrao i neadekvatnom saradnjom ostalih fudbalera, ali sve u svemu, od Miralema su svi očekivali više.

“Znamo da smo pogriješili, ali to ne mijenja činjenicu da u ovoj ekipi ima kvaliteta. I dalje mislim da smo uz Belgiju najveći favoriti naše kvalifikacione grupe, ali vrijeme je da to i pokažemo. Nismo igrali dobro, ali ništa još nije izgubljeno. Pred nama je mnogo utakmica.”, rekao je Pjanić.

Prve dvije mogle bi biti od velikog značaja. Ako protiv Velsa i Belgije ne pokažemo drugačije lice, ne piše nam se dobro.

“Šta je bilo, bilo je, čekaju nas nove veoma važne utakmice. U kvalifikacije smo krenuli loše, ostali smo bez tri boda na koja smo računali i sada trebamo ići u Vels u nastojanju da ih vratimo. Trebamo naporno raditi i pripremiti se. Očekujem reakciju cijele ekipe.”, kaže Pjanić, koji je naročito podvukao važnost duela u Kardifu:

“Vels nam je, možda, i najozbiljniji protivnik u utrci za drugo mjesto. Jaka su ekipa, ali bit ćemo spremni za borbu s njima.”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 9.10.2014. u 09:50