Pjanić u društvu velikana, ispred Neymara, Neuera, Pogbe, Silve…

tačno.net
Autor/ica 29.7.2014. u 09:44

Pjanić u društvu velikana, ispred Neymara, Neuera, Pogbe, Silve…

Cristiano Ronaldo (29) dobitnik je nagrade Goal 50 za najboljeg igrača prošle sezone, u kojoj je postavio nekoliko rekorda.

Portugalcu je to treća nagrada digitalnog fudbalskog brenda Goala, najvećeg sajta na svijetu koji pokriva samo jedan sport. Ronaldo je osvojio Ligu prvaka, toliko iščekivanu Realovu Decimu, kao i Kup kralja, te je pritom postigao čak 51 gol u svim takmičenjima za klub i reprezentaciju.

Podijelio je nagradu za najboljeg strijelca evropskih liga s Luisom Suarezom, te u januaru dobio FIFA-inu Zlatnu loptu – Ballon d’Or.

“Velika mi je čast što sam proglašen najboljim igračem. Iskreno sam zahvalan na nagradi. A želim i zahvaliti navijačima na podršci”, rekao je Ronaldo primajući nagradu u Los Angelesu gdje je na pripremama s Realom.

Goal 50 jedan je od najpriznatijih izbora, u kojem učestvuje više od 600 Goalovih novinara iz 35 izdanja iz cijeloga svijeta, čiju publiku čini više od 64 miliona čitatelja.

Glasa se na kraju sezone, a Ronaldo je pobijedio ispred Arjena Robbena, dok je lanjski pobjednik Lionel Messi završio kao treći.

Goal 50 ističe se i prepoznavanjem budućih zvijezda, pa su se tako James Rodriguez i Thibaut Courtois našli na prošlogodišnjoj listi, a ove su godine ušli u top 10.

“Goal 50 daje globalni pogled na igrače koji su obilježili sezonu. Čestitke Cristianu Ronaldu koji je doista zaslužio pobjedu”, naglasio je glavni urednik Goala Graham Shaw.

Među 50 najboljih igrača svijeta našao se i jedan Zmaj. Riječ je o fudbaleru Rome, Miralemu Pjaniću, koji je u ovom izboru završio na odličnom 20. mjestu. Tako je popularni Pajnke iza sebe ostavio igrače poput brazilske zvijezde Neymara, sjajnog njemačkog stopera Hummelsa, kao i golmana Neuera, te Juventusovog Francuza Pogbe, pojačanja dortmundske Borussije Cire Immobilea, Davida Silve, jednog od otkrovljenja Mundijala Sergea Auriera, Australca Tima Cahilla i mnogih drugih.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 29.7.2014. u 09:44